Gruparea “Piele” a terorizat un oras intreg. Rapiri, santaj, amenintari, batai in plina strada, acte false sau scrise sub amenintare, afaceri aduse la faliment in urma unor imprumuturi si multe altele sunt doar cateva dintre numeroasele
Gruparea “Piele” a terorizat un oras intreg. Rapiri, santaj, amenintari, batai in plina strada, acte false sau scrise sub amenintare, afaceri aduse la faliment in urma unor imprumuturi si multe altele sunt doar cateva dintre numeroasele fapte comise de fostul “locotenent” al lui Vasile Gorun pentru a-si umili victimele. Ceva mai tarziu, acesta ii aducea in pragul disperarii, pentru ca apoi sa le ia absolut tot ce aveau de valoare, ajungand in final sa le falimenteze si firmele. Toate aceste actiuni au fost conduse de catre liderul de necontestat al grupului infractional, Dumitru Iordache, zis “Piele” la care s-a adaugat infractiunea de spalare de bani, rambursari ilegale de TVA si chiar fapte de natura informatica organizate in stil mare. In toate aceste actiuni sunt implicati si anumiti notari, unde se intocmeau actele de vanzare-cumparare ale bunurilor victimelor, in contul imprumuturilor, dar si anumiti functionari publici, cum ar fi de exemplu inspectorii financiari, care s-au facut ca nu vad nimic cand au verificat firma controlata de Iordache. “Piele” ceruse rambursari ilegale de TVA, desi nu isi platise. In acest fel au fost falimentate firme cunoscute din Valcea, ba chiar au fost santajate si rude ale unor persoane publice foarte cunoscute din Ramnic. Anchetatorii au obtinut probe conform carora 12 administratori sau patroni de firme prospere au fost adusi la faliment prin camata, santaj si violenta. Printre cei santajati si escrocati se numara Vasile Ovidiu Vlad administratorul unei firme de transport din comuna Tomsani si Mihai Dascalete patonul unei firme din Horezu. Ultimul si-a pierdut casa pentru o datorie de 7000 de euro. Pentru aceste fapte, procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Valcea au decis trimiterea in judecata a sapte dintre membrii gruparii, respectiv Iordache Dumitru, Ion Juganaru, Vasile Stancu, Constantin Gabriel Mateescu, Dumitru Dobrin, Constantin Lazaroiu si Constantin Fiastru, arestati preventiv.

Peste 10 firme, aduse in pragul falimentului
Anchetatorii au obtinut probe conform carora 12 administratori sau patroni de firme prospere au fost adusi la faliment prin camata, santaj si violenta. Unul dintre acestia este Vasile Ovidiu Vlad, care administra firma de transport Bybtrans SRL Tomsani. In cursul lunii august 2003, pentru achitare unui credit, Ovidiu Vlad a apelat la Dumitru Iordache pentru a obtine un imprumut de 3.800 de dolari, cu o dobanda lunara de 22 la suta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.