Un vas crapat, pus in vanzare la o licitatie organizata in Marea Britanie, cu un pret initial de 200 de lire sterline, a fost achizitionat cu 220.000 de lire, expertii fiind de parere ca ar putea valora pana la cinci milioane. Initial - noteaza si
Un vas crapat, pus in vanzare la o licitatie organizata in Marea Britanie, cu un pret initial de 200 de lire sterline, a fost achizitionat cu 220.000 de lire, expertii fiind de parere ca ar putea valora pana la cinci milioane. Initial - noteaza site-ul Ananova - se crezuse ca urciorul, pe care sunt desenate animale si pasari mitologice, provine din Franta secolului al XIX-lea.

Pretul a crescut insa vertiginos cand licitatorii au realizat ca este de fapt o antichitate rara, denumita Sfantul Graal al artei islamice. Vasul, care este egiptean, face parte dintr-o colectie extrem de rara formata din sase piese de cristal, ce dateaza inca din secolul al XI-lea. Casa de licitatii Lawrence nu a dorit sa dezvaluie identitatea cumparatorului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.