Comisia Nationala de Organizare a Sesiunii Speciale a nominalizat, in Bucuresti, 15 centre de testare si opt centre de evaluare pentru sesiunea speciala a testelor nationale organizata in perioada 21 ianuarie - 11 februarie.


In

Comisia Nationala de Organizare a Sesiunii Speciale a nominalizat, in Bucuresti, 15 centre de testare si opt centre de evaluare pentru sesiunea speciala a testelor nationale organizata in perioada 21 ianuarie - 11 februarie.

In sectorul 1 vor fi organizate centre de testare la scoala cu clase I-VIII nr.180 "Geo Bogza”; scoala cu clasele I-VIII nr. 182 "A. Costescu”; scoala cu clasele I-VIII nr. 1 "Sfintii Voievozi”. In sectorul 2 vor fi organizate centre de testare la scoala nr. 56 "Jose Marti”; scoala nr. 19 "Tudor Arghezi”; scoala nr. 31 si scoala nr. 51. In scolile nr. 70 si nr. 88 din sectorul 3 vor fi organizate alte doua centre de testare. De asemenea, la scoala cu clasele I-VIII nr. 102 "E. Grigorescu” ; si scoala cu clasele I-VIII nr. 113, din sectorul 4, vor fi organizate centre de testare, precum si in sectorul 5 la scolile "Mircea Santimbreanu” si "Stefan cel Mare”. In sectorul 6, elevii vor putea fi testati la Liceul Teoretic "Eugen Lovinescu” si Liceul "Marin Preda”.

INSCRIERI. La sesiunea speciala a testelor nationale se pot inscrie atat absolventii gimnaziului care nu au promovat sau nu s-au prezentat la examenele de capacitate sau testele nationale din anii anterior, inclusiv 2007, indiferent de varsta. Inscrierile pentru sesiunea speciala sunt programate in intervalul 21 ianuarie - 25 ianuarie 2008. In vederea inscrierii fiecare candidat va prezenta la secretariatul scolii unde au absolvit gimnaziul, buletinul sau cartea de identitate, certificatul de nastere si o fotografie recenta tip buletin sau carte de identitate care se aplica pe legitimatia pentru concurs. De asemenea, candidatul va completa o cerere tip de inscriere. La dosar i se va adauga si foaia matricola pentru clasele I-VIII. Directorul si secretarii unitatii scolare au obligatia de a depune dosarul candidatului la centrul de testare la care este arondata unitatea de invatamant. De corectitudinea datelor transmise centrului de testare raspunde directorul unitatii de invatamant la care candidatul a absolvit cursurile gimnaziale. In data de 4 februarie, candidatii inscrisi la testele nationale vor sustine proba scrisa la limba si literatura romana, in 5 februarie la limba si literatura materna - cei care apartin minoritatilor nationale, in data de 6 februarie la matematica, iar pe 7 februarie la Istoria romanilor si Geografia Romaniei, la alegere. Afisarea rezultatelor se va face in data de 9 februarie si depunerea contestatiilor va avea loc in aceeasi zi. Afisarea rezultatelor finale va avea loc pe 11 februarie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.