Anchetele procurorilor fata de cei opt fosti si actuali ministri pot continua. Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a trimis ieri Parchetului avizele de incepere a urmaririi penale date de seful statului, insa oficialul gireaza pentru

Anchetele procurorilor fata de cei opt fosti si actuali ministri pot continua. Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a trimis ieri Parchetului avizele de incepere a urmaririi penale date de seful statului, insa oficialul gireaza pentru ele, declinandu-si "orice fel de responsabilitate". Melescanu precizeaza ca a preluat interimatul "cu intentia clara de a respecta legea in toate imprejurarile", "inclusiv in privinta procedurii care trebuie urmata in cazul celor opt fosti si actuali ministri pentru care a fost ceruta declansarea procedurilor legale pentru inceperea urmaririi penale".

DECLINAREA RESPONSABILITATII. Ministrul Justitiei a negat orice intentie de tergiversare sau blocare a acestor anchete si a subliniat ca el "nu cenzureaza actele Presedintelui Romaniei", ci a incercat doar sa respecte procedurile, asa cum sunt prevazute de Legea nr.115/1999 privind raspunderea ministeriala. Melescanu a mai subliniat ca isi "intelege atributiile de natura administrativa care deriva din lege" si ca va respecta "intru totul independenta magistratilor care lucreaza la cazurile respective". Melescanu sustine ca avizele trebuiau insotite de dosarele cauzelor si ca "Administratia Prezidentiala a afirmat, in interpretarea proprie, faptul ca dosarul cauzei este format numai din documentele constituite la Presedintie si trimise ministrului Justitiei in data de 16 ianuarie a.c., respectiv cererea Presedintelui Romaniei, referatele procurorilor de caz si ale procurorilor sefi ai structurilor de parchet, toate in original", se arata in comunicatul remis redactiei noastre.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.