Procurorii si politistii romani au descoperit la o persoana din judetul Sibiu telefonul mobil furat de la Giovanna Reggiani in timpul atacului asupra ei petrecut in apropiere de statia de metrou Tor di Quinto din Roma, informeaza Mediafax.
<

Procurorii si politistii romani au descoperit la o persoana din judetul Sibiu telefonul mobil furat de la Giovanna Reggiani in timpul atacului asupra ei petrecut in apropiere de statia de metrou Tor di Quinto din Roma, informeaza Mediafax.

"Ca urmare a solicitarii autoritatilor din Republica Italiana, in urma cercetarilor efectuate de procurorii criminalisti din cadrul Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si de ofiterii de politie din cadrul DGPMB - Serviciul Omoruri, a fost descoperit, la o persoana dintr-o localitate din judetul Sibiu, telefonul mobil sustras de la victima Reggiani Giovanna, ucisa in data de 30.10.2007 la Roma", informeaza Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Procurorii nu au dezvaluit numele persoanei la care s-a gasit telefonul si nici nu a precizat daca aceasta ar avea vreo legatura cu Nicolae Romulus Mailat, principalul suspect in cazul uciderii violente a Giovannei Reggiani.

Procesul lui Nicolae Romulus Mailat este asteptat sa inceapa in curand, la Roma. Magistratii italieni care ancheteaza moartea Giovannei Reggiani au decis sa renunte la acuzatiile de agresiune sexuala si sa le retina numai pe cele de omucidere si talharie.Magistratii au cerut clasarea marturiei lui Gheorghe Neamtu, fiului principalei martore in acest caz, deoarece declaratiile acestuia nu au putut fi verificate. Initial, magistratii l-au anchetat si pe acesta, dupa ce Mailat l-a indicat drept autor al crimei. Neamtu nu a oferit un alibi solid.

Mailat a fost pus sub acuzare dupa marturia Emiliei, o femeie din aceeasi tabara de romi, care a spus ca l-a vazut tarand cadavrul Giovannei Reggiani. Tot Emilia a oprit o masina, dupa ce l-a vazut pe Mailat si a anuntat politia.

Intors in Romania, Gheorghe Neamtu, presupusul complice al lui Romulus Mailat, a fost incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Aiud, judetul Alba, unde isi ispaseste o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru furt calificat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.