In George Copos coexista mai multe personalitati, iar el este foarte constient de acest lucru. Tocmai de aceea isi alege colaboratorii in functie de fiecare dintre fatetele sale. Cel mai frecvent despre el se spune ca e un zgarcit sadea, un chitros i
In George Copos coexista mai multe personalitati, iar el este foarte constient de acest lucru. Tocmai de aceea isi alege colaboratorii in functie de fiecare dintre fatetele sale. Cel mai frecvent despre el se spune ca e un zgarcit sadea, un chitros incurabil asa ca nu se putea gasi o persoana mai potrivita pe care sa o antureze decat Grigore Sichitiu, cel care a a fost in cateva randuri la Rapid si pare-se ca va reveni cat de curand. Sichi i-a procurat de mai multe ori jucatori ieftini, pe care i-a imbarligat sa semneze contracte indecente si inumane, iar apoi i-a dat la export in conditii excitante pentru patron. Cu toate asta nu s-au prea inghitit, dintr-un motiv destul de banal: potrivire de caracter. Mai anul trecut il adusese in Giulesti pe Ionel Ganea, fotbalist bun, dar caruia i-a promis un post de vicepresedinte la Rapid pentru a-i spori autoritatea fata de restul jucatorilor si pentru a avea un om de incredere infiltrat in vestiar care sa-l informeze asupra eventualilor clevetitori, eventual sa-i si smardoiasca putin, lucru pe care "Ganezul" l-a si incercat, insa s-a lovit de solidaritatea celor mai vechi, motiv pentru care a si trebuit sa se uscheasca la Timisoara. Dupa cum se stie, lui Copos ii mai plac teribil de mult jocurile de culise, sforariile, gainariile, asa ca nu se putea orienta decat catre Constantin Zotta, cel care prin prezenta sa in conducerea Rapidului manjeste acel titlu castigat in '99 de Mircea Lucescu, daca este sa ne amintim ca acesta a arbitrat acel important meci din Cotroceni cand a fost alergat de Gino Iorgulescu. Dar mai mult decat orice placintarului de sub Grant ii place sa creeze si si sa mentina o stare conflictuala, de raca generala si incertitudine in cadrul colectivului. Perfect previzibil, i-a facut rechemarea lui Rednic, indiscutabil cea mai mare sulfa din fostele tari socialiste si de prin imprejurimi. Consecintele deja se vad: Mazilu s-a carabanit la Dnepr, Maldarasanu a plecat sucarit la FC Brasov, iar Marius Constantin, acuzat de Rednic ca ar fi gras si lent, se chinuie sa-l supere pe Copos suficient de mult incat sa-l lase sa se care la alta echipa. In condititiile astea cei de la CFR Cluj pot sa stea linistiti, ca de principala urmaritoare au scapat deja.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.