Producatorul de lactate Albalact intentioneaza sa relocheze la Oiejdea (judetul Alba) fabrica din Alba Iulia, unitatea de productie din acest oras urmand sa fie inchisa si vanduta sau folosita pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare, in asociere
Producatorul de lactate Albalact intentioneaza sa relocheze la Oiejdea (judetul Alba) fabrica din Alba Iulia, unitatea de productie din acest oras urmand sa fie inchisa si vanduta sau folosita pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare, in asociere cu parteneri.
Actionarii firmei din Alba Iulia vor discuta propunerea in adunarea generala, in data de 26 februarie, se arata intr-un comunicat al Albalact, potrivit Mediafax. O alta propunere care va fi discutata este listarea companiei la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, in prezent producatorul de lactate fiind listat pe piata Rasdaq.
"Actionarii vor discuta cu prioritate extinderea fabricii de la Oiejdea, astfel incat intreaga productie, inclusiv productia din fabrica veche de la Alba Iulia, sa fie relocata si dezvoltata la Oiejdea. (...) Vechea unitate din Alba Iulia va fi inchisa, iar AGA va discuta si va aproba fie vanzarea activului, fie asocierea cu parteneri pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare", se spune in comunicat.
Fabrica din Oiejdea a fost deschisa in luna septembrie a anului trecut, in urma unei investitii de circa 11 milioane de euro. Fabrica se intinde pe o suprafata de 11.000 de metri patrati, iar o parte a productiei din Alba Iulia a fost deja transferata la Oiejdea.
"Intreaga productie de lactate a companiei Albalact va fi dezvoltata in fabrica din Oiejdea, pe care dorim s-o extindem in timp pana la o capacitate de 300.000 de litri procesati zilnic si o suprafata de 16.000 de metri patrati.
Tot acolo vom demara curand si productia de branzeturi, pe care am planificat-o inca de la sfarsitul anului trecut. Fabrica veche fie va fi vanduta, fie va fi transformata intr-un proiect real-estate in cadrul unui parteneriat in care Albalact sa devina un investitor pasiv", a declarat in comunicat presedintele Albalact, Raul Ciurtin.
Actionarii vor mai discuta in AGA din februarie un plan de investitii in mai multe ferme de vaci. "Intentia noastra este sa dezvoltam ferma proprie existenta la Vaidei, in Hunedoara, dar si sa construim sau sa achizitionam alte ferme noi.
Unul dintre planurile strategice ale Albalact este tocmai asigurarea unei cantitati cat mai mari de materie prima de calitate din surse proprii, in contextul in care procurarea laptelui ca materie prima a devenit o problema serioasa in intreaga Europa. Urmeaza sa discutam dimensiunea investitiilor si etapele de dezvoltare", a adaugat Ciurtin.
Albalact a inregistrat in primele noua luni din 2007 o cifra de afaceri de 111,7 milioane lei (33,9 milioane euro), in crestere cu 64,3% fata de perioada similara a anului trecut, iar profitul firmei s-a dublat, la 5,6 milioane lei (1,7 milioane euro). Compania produce peste 60 de sortimente de lactate. Principalii actionari ai firmei sunt Petru si Raul Ciurtin, cu 36,21%, respectiv 16,03% din actiuni, si fondul de investitii RC2 din Cipru, cu o participatie de 13,37%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.