Politistul Cristian Cioaca, suspectat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, va afla peste trei zile daca va fi arestat, de aceasta data intr-un alt dosar, in care este acuzat de instigare la accesarea ilegala a casutei electronice a sotie
Politistul Cristian Cioaca, suspectat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, va afla peste trei zile daca va fi arestat, de aceasta data intr-un alt dosar, in care este acuzat de instigare la accesarea ilegala a casutei electronice a sotiei sale.
Aceasta este ultima incercare a procurorilor in acest dosar, de a-l aresta pe Cioaca. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va pronunta pe 24 ianuarie decizia privindu-i pe Cristian Cioaca si Adrian Nitu, pentru care Parchetul a cerut arestarea. Procurorul de sedinta a cerut judecatorilor ca in cazul in care resping cererea de arestare sa impuna interdictia de a parasi tara pe perioada cercetarilor. Cererea de arestare a lui Cioaca a ajuns la instanta suprema, dupa ce Curtea de Apel Brasov a refuzat cererea procurorilor, acestia facand recurs.
Procurorul a sustinut in cadrul sedintei de judecata ca Cioaca si Nitu nu au avut intentia de a o localiza pe Elodia Ghinescu, interesul fiind de a afla cine este Cristian Ilie, barbatul cu care coresponda avocata. Acesta a spus ca in data de 23 septembrie 2007 Inalta Curte de Casatie si Justitie, in lipsa unui eventual cadavru, a dispus, in cazul lui Cristian Cioaca - acuzat de procurori de uciderea sotiei sale, - interdictia de a parasi tara, iar a doua zi, acesta, prin intermediul postului OTV, l-a contactat pe Adrian Nitu, caruia i-a dat parola de acces a casutei electronice apartinand avocatei. "Astfel a inteles inculpatul Cioaca clementa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a dispus doar obligarea acestuia de a nu parasi tara, accesand nelegal e-mail-ul sotiei sale, intentionand sa zadarniceasca prin alterarea mijloacelor de proba ancheta judiciara", a declarat procurorul de sedinta. Nitu a sustinut ca la solicitarea lui Cristian Cioaca a intrat in adresa de e-mail a Elodiei Ghinescu, pentru ca aceasta sa nu fie accesata de hackeri si pentru depistarea informatiilor care ar fi putut-o localiza pe femeia declarata disparuta la sfarsitul lunii august 2007.
Acuzat de alterarea probelor
Procurorul a mai spus ca, potrivit convorbirilor telefonice, Cioaca i-ar fi cerut lui Nitu sa identifice domiciliul celui cu care coresponda sotia sa. In replica, Nitu i-a spus, citat de Mediafax, ca un prieten i-a trimis un program care are adresele "oricui din Bucuresti, inclusiv a lui Traian Basescu, CNP, strada, bloc". Concret, procurorul a cerut arestarea lui Cioaca pentru doua motive: alterarea mijloacelor de proba din dosarul in care este acuzat de crima si pentru ca nu este la prima infractiune comisa, ci la a doua. Cristian Cioaca a spus in fata instantei ca nu isi aduce aminte daca a pus sau nu la dispozitie parola casutei de mail a sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, insa a recunoscut ca scopul demersului de a-l chema pe Nitu a fost sa depisteze orice element care i-ar fi putut indica unde se afla sotia lui disparuta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.