"Toate societatile comerciale cu o situatie juridica clara si in cazul carora legislatia permite privatizarea vor intra in proces de trecere in proprietate privata in 2008. Vom incheia, practic, cu cele posibil de privatizat", a afirmat Atanasiu. Pri
"Toate societatile comerciale cu o situatie juridica clara si in cazul carora legislatia permite privatizarea vor intra in proces de trecere in proprietate privata in 2008. Vom incheia, practic, cu cele posibil de privatizat", a afirmat Atanasiu. Printre societatile respective se numara Antibiotice Iasi, Uzina Mecanica Bucuresti, Intreprinderea Optica Romana, Avioane Craiova si Santierul Naval Mangalia.
AVAS nu a inclus, deocamdata, in programul de privatizare pentru 2008, firmele din domeniul energetic, care ar putea face parte din compania de stat integrata vertical. In plus, legislatia impiedica privatizarea unor firme, de exemplu cele din industria de aparare sau din domeniul energiei nucleare. Prevederile legale permit privatizarea societatilor din industria de aparare, insa ele interzic firmelor private productia de munitie si armament. "Cu alte cuvinte, practic as vinde o societate comerciala fara obiect de activitate. De aceea, ma lupt sa modificam aceasta lege", a spus seful AVAS. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.