Gheorghe P., de 69 de ani, din localitatea prahoveana Urlati, preot la o parohie locala, a reclamat, la inceputul saptamanii trecute ca este santajat de trei localnici, care, sub amenintarea publicarii in presa si pe Internet a unor inregistrari vide
Gheorghe P., de 69 de ani, din localitatea prahoveana Urlati, preot la o parohie locala, a reclamat, la inceputul saptamanii trecute ca este santajat de trei localnici, care, sub amenintarea publicarii in presa si pe Internet a unor inregistrari video compromitatoare, i-ar fi cerut diverse sume de bani. Preotul le-a relatat politistilor ca in 12 ianuarie a fost chemat de Gabriela S. (24 de ani), din Urlati, pentru o slujba religioasa. Potrivit acestuia, femeia i-ar fi dat o ceasca cu cafea, pe care, dupa ce a baut-o, a simtit ca i se face rau. In aceste conditii, tanara l-ar fi dezbracat de pantaloni impotriva vointei sale, moment in care a intrat in incapere fratele femeii, Marius S. (21 de ani), care l-ar fi filmat in aceasta ipostaza. In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca in zilele urmatoare femeia l-a amenintat pe preot ca va face publica inregistrarea, in schimbul "tacerii" cerandu-i 415 de lei. Preotul i-a dat femeii banii ceruti, iar fratelui ei inca 25 de lei, cu promisiunea ca aceasta va distruge inregistrarea video compromitatoare. Pentru "medierea conflictului" a intervenit si Constantin S. (44 de ani), tot din Urlati, care, pretinzand ca are autoritate fata de cei doi santajisti, i-a cerut preotului 1000 de lei, in schimbul promisiunii ca, prin influenta sa, ii va determina pe acestia sa distruga inregistrarile. Preotul i-a dat banii, insa a notat seriile bancnotelor. Potrivit unui comunicat al Politiei, citat de Mediafax, dupa depunerea reclamatiei, preotul a fost contactat telefonic din nou de catre Gabriela S., care il soma sa-i dea alte sume de bani. Politistii au organizat un flagrant, femeia fiind prinsa imediat dupa primirea sumei de 1000 de lei, bancnote ce fusesera marcate anterior. Fratele femeii a fost prins de politisti intr-un bar din apropierea locului flagrantului, unde o astepta pe sora sa pentru a imparti banii. In urma perchezitiei corporale, politistii au gasit asupra lui si un cutit. Totodata, politistii l-au prins si pe Constantin S., asupra acestuia fiind gasita suma de 1.000 de lei, bancnotele avand aceleasi serii cu cele notate de reclamant. Toti trei au recunoscut faptele comise, politistii stabilind, in urma probelor administrate, ca "mediatorul conflictului" a actionat independent de ceilalti doi. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.