Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, spune ca in afara de  europarlamentarii romani, nimeni din Parlamentul European nu vorbeste de activarea clauzelor de salvgardare pentru Romania.
"Singurii din Parlamentul European care vorb
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, spune ca in afara de europarlamentarii romani, nimeni din Parlamentul European nu vorbeste de activarea clauzelor de salvgardare pentru Romania.
"Singurii din Parlamentul European care vorbesc de activarea clauzelor de salvgardare pentru Romania sunt europarlamentarii romani. Asta din cauza ca Emil Boc, prin europarlamentari, cere aplicarea clauzelor de salvgardare. Il credeam pe Boc roman si uite ce cere”, a declarat Bogdan Olteanu.
Acesta a facut declaratiile respective in contextul in care Emil Boc, liderul PD, si-a exprimat, recent, temerile ca Uniunea Europeana va activa clauzele de salvgardare pe Agricultura si Justitie, in cazul Romaniei.
Presedintele PDL, Emil Boc, spunea, in contextul temerilor presedintelui Traian Basescu legate de Norica Nicolai, ca Romania se afla intr-un "moment extrem de greu", din cauza pericolului activarii clauzei de salvgardare pe Justitie.
Raportul Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania si Bulgaria in implementarea reformelor din Justitie va fi publicat la sfarsitul lunii ianuarie.
Comisia Europeana nu a adoptat inca o decizie referitoare la data la care urmeaza sa fie publicat raportul pe tema Justitiei, dar intentia sa este de a adopta raportul pana la sfarsitul lunii, a declarat saptamana trecuta Mark Gray, purtatorul de cuvant al CE.
Raportul este preliminar si nu va contine concluzii privind procesul de reforme din cele doua tari. Decizia referitoare la o eventuala activare a clauzei de salvgardare va fi continuta in raportul care va fi publicat in iunie.
"In cazul Romaniei, limbajul va fi destul de dur in ianuarie, avand in vedere ca nu au existat imbunatatiri in lupta impotriva coruptiei", au declarat luna aceasta surse din cadrul Comisiei Europene citate de site-ul EUexpands.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.