Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa a fost internat intr-o clinica din Lima, in noaptea de vineri spre sambata, din cauza unor probleme cardiace, ramanand in unitatea respectiva timp de cateva ore, informeaza agentiile de presa straine, citand un ra
Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa a fost internat intr-o clinica din Lima, in noaptea de vineri spre sambata, din cauza unor probleme cardiace, ramanand in unitatea respectiva timp de cateva ore, informeaza agentiile de presa straine, citand un radio din capitala statului peruan. Scriitorul, in varsta de 71 de ani, a parasit sambata dimineata clinica San Pablo din Lima, insotit de familie. Potrivit postului de radio RPP, viata autorului celebrelor romane "Orasul si cainii" si "Conversatie la catedrala" nu este in pericol, el fiind supus unor serii de examene medicale. Conducerea clinicii nu a vrut sa confirme, nici sa dezminta prezenta lui Mario Vargas Llosa, timp de cateva ore, in incinta sa. Mario Vargas Llosa s-a nascut in 1936, la Arequipa, in Peru. Printre numeroasele sale scrieri se afla romanele traduse in toata lumea "Orasul si cainii", "Casa verde", "Conversatie la Catedrala", "Razboiul sfarsitului lumii", "Sarbatoarea tapului", "Matusa Julia si condeierul", "Ratacirile fetei nesabuite", precum si piesele de teatru "Kathie si hipopotamul", "La Chunga", sau "Domnisoara din Tacna" ori eseurile si textele critice. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.