Holcim, unul dintre cei trei mari producatori de ciment de pe piata romaneasca, intentioneaza sa preia in concesiune un nou perimetru de calcar, situat in apropierea unitatii din Campulung Muscel, judetul Arges, a declarat  presedintele ANRM, Bo
Holcim, unul dintre cei trei mari producatori de ciment de pe piata romaneasca, intentioneaza sa preia in concesiune un nou perimetru de calcar, situat in apropierea unitatii din Campulung Muscel, judetul Arges, a declarat presedintele ANRM, Bogdan Gabudeanu, citat de Mediafax. "Holcim Romania este interesat de concesionarea unui perimetru de calcar din Campulung. Conform legislatiei, vom organiza un concurs public de oferte prin care vom da in concesionare 4-5 cariere de resurse minerale, in care va fi inclus si terenul solicitat de Holcim", a afirmat presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM).
El a adaugat ca anuntul de licitatie va fi publicat cel mai tarziu in luna februarie. "Vom lansa o noua runda pentru concesionarea de activitati miniere de exploatare. Vor fi mai multe perimetre, printre care calcar, argila, andezite si nisip-pietris", a spus Gabudeanu.
El spera ca pana in toamna sa finalizeze negocierile si sa incheie contractele cu castigatorii licitatiei.
In perioada 1999 - 2005, fabrica de ciment din Campulung a beneficiat de investitii totale de 50 milioane euro. Compania a inceput in 2005 un proces de modernizare a capacitatilor de productie din Campulung, care va fi finalizat in acest an, ca urmare a unei investitii de 120 de milioane de euro, au anuntat, anul trecut, reprezentantii Holcim Romania.
Piata romaneasca a cimentului este controlata de filialele locale ale grupurilor Holcim (Elvetia), Lafarge (Franta) si HeidelbergCement (Germania). Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate - piatra, nisip si pietris, precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Grupul elvetian este prezent in peste 70 de state, pe toate continentele, si are circa 90.000 de angajati.
In Romania, Holcim detine trei fabrici de ciment, la Turda, Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.