Fostul consilier prezidential Elena Udrea i-a cerut ieri presedintelui Traian Basescu sa faca demersuri pentru inceperea urmaririi penale a lui Teodor Melescanu, dupa ce acesta din urma nu a dat unda verde cercetarii in justitie, nici a doua oara, a
Fostul consilier prezidential Elena Udrea i-a cerut ieri presedintelui Traian Basescu sa faca demersuri pentru inceperea urmaririi penale a lui Teodor Melescanu, dupa ce acesta din urma nu a dat unda verde cercetarii in justitie, nici a doua oara, a opt ministri. Udrea a sustinut, de asemenea, ca Melescanu trebuie suspendat din functia de ministru al justitiei. Ulterior apelului facut de Udrea, seful statului a declarat ca Melescanu se apropie de un abuz in serviciu.

La sfarsitul saptamanii trecute s-a mai consumat un episod din serialul politic Melescanu-Basescu. Potrivit comunicatului Ministerului Justitiei, documentele transmise de Presedintie nu reprezinta de fapt „dosarul cauzei“ in ceea ce-i priveste pe cei opt ministri incriminati. In acest sens, comunicatul releva faptul ca Melescanu „se afla, in continuare, in imposibilitatea legala si obiectiva de a-si exercita atributiile prevazute de Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala“. Cu alte cuvinte, ministerul nu poate trimite catre Parchet cererile prin care Basescu da unda verde urmaririi penale in cazul celor 8 ministri.

Ministrul, aparat si criticat in acelasi timp
In replica, la solutia lui Melescanu, democratii au cerut prin secretarul executiv Elena Udrea suspendarea liberalului din functie pentru abuz in serviciu. De asemenea, presedintele PD-L Emil Boc a declarat ca Melescanu se face vinovat de abuz in serviciu contra intereselor publice, pentru ca tergiverseaza inceperea urmaririi penale in cazul unor ministri ai Cabinetului Tariceanu. El a spus ca, potrivit legii fundamentale, ministrul justitiei nu are nici un rol in acest caz. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PSD Cristian Diaconescu a declarat, la sfarsitul saptamani trecute, ca retrimiterea de catre ministrul justitiei, catre Presedintie, a documentelor privindu-i pe cei opt ministri arata ca mecanismele legii raspunderii ministeriale au un viciu de fond, care permite politicului amestecul in justitie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.