NOMINALIZARE PENTRU CASA ALBA
Alegerile primare (caucusuri) din Carolina de Sud i-au avut castigatori pe republicanul John McCain si pe democrata Hillary Clinton. Victoria lui McCain, veteran al razboiului din Vietnam, in fata pastorulu
NOMINALIZARE PENTRU CASA ALBA
Alegerile primare (caucusuri) din Carolina de Sud i-au avut castigatori pe republicanul John McCain si pe democrata Hillary Clinton. Victoria lui McCain, veteran al razboiului din Vietnam, in fata pastorului baptist Mike Huckabee, care a obtinut 30% din voturi, este una surprinzatoare, in contextul in care statul Carolina de Sud este dominat de credinciosi de religie evanghelica, aceeasi religie ca a lui Huckabee, care spera sa se impuna tocmai datorita elementului comun cu electoratul sau, comenteaza Radio Romania Actualitati. Republicanii au ramas la sfarsitul saptamanii cu un doritor mai putin la nominalizarea pentru Casa Alba. Congresmanul Duncan Hunter s-a retras din cursa pentru ca a obtinut un rezultat prea slab la caucusul din Nevada. In ceea ce-i priveste pe democrati, victoriile lui Hillary in Nevada si Carolina de Sud nu o claseaza pe aceasta in topul preferintelor electoratului care participa la caucusuri. Multi analisti ii acorda in continuare credite lui Barack Obama, principalul rival al lui Hillary la nominalizare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.