Intre 20 si 26 ianuarie, alaturi de toate celelalte tari europene, "Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin", initiativa a Asociatiei Europene pentru Cancer Cervical.

Campania are ca scop educarea femeilor pentru prevenirea cancerului de col uterin, avand ca mesaj: Aminteste-ti de testarea citologica si de vaccinare. Cancerul de col uterin poate fi prevenit. GSK desfasoara, impreuna cu partenerii sai de campanie, o serie de actiuni pentru ca toate femeile sa primeasca cat mai multe informatii despre cancerul de col uterin mentinad activ site-ul de informare www.cancercoluterin.ro. Accesand site-ul cu informatii bine structurate, pe intelesul tuturor, femeile vor afla care este legatura dintre virusul HPV si cancerul de col uterin, daca sunt expuse riscului de imbolnavire si cum anume se pot proteja. In cadrul campaniei vor fi sensibilizate autoritatile pentru a initia programe de prevenire a acestei boli.

INFORMARE. Pentru diversificarea surselor de informare, Fundatia Renasterea pune la dispozitia publicului numarul telefonic gratuit 0800 8 300 300. In Romania, cancerul de col uterin este a treia cauza de deces prin cancer la femei, dupa cancerul pulmonar si cel de san.