O femeie si fetita ei de aproximativ un an au murit dupa ce s-au aruncat, la sfarsitul saptamanii trecute, de la etajul cinci al unui imobil din centrul Capitalei. Cristina Datcu, in varsta de 21 de ani, si copilul acesteia, o fetita de aproximativ u
O femeie si fetita ei de aproximativ un an au murit dupa ce s-au aruncat, la sfarsitul saptamanii trecute, de la etajul cinci al unui imobil din centrul Capitalei. Cristina Datcu, in varsta de 21 de ani, si copilul acesteia, o fetita de aproximativ un an, au cazut in curtea Bisericii Ruse de pe strada Ion Ghica din sectorul 3 al Capitalei.
Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat ca din primele cercetari a reiesit ca femeia care s-a aruncat cu copilul in brate s-a sinucis, rudele si prieteni apropiati ai acesteia declarand ca ea a anuntat "cu ceva timp in urma ca se va arunca". Ciocan a spus ca din primele date ale anchetei rezulta ca principala cauza ar fi o depresie si ca femeia avea probleme personale, precizand ca nu este vorba de o crima. Acesta a adaugat ca femeia era implicata intr-un proces privind stabilirea paternitatii copilului. Potrivit lui Ciocan, rudele si prieteni apropiati ai femeii au declarat ca ea ar fi anuntat, "cu ceva timp in urma, nu neaparat azi, ca se va arunca". Cunoscutii femeii spun ca tanara suferea foarte tare din cauza procesului de paternitate cu tatal copilului, deoarece barbatul nu vroia sa recunoasca fetita, acesta fiind se pare motivul care a determinat-o sa se arunce in gol. Trupurile celor doua victime au fost transportate la Institutul National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici", unde astazi va fi facuta necropsia, urmand a fi stabilite cauzele exacte ale mortii.
Bubuitura
Familia a povestit ca femeia s-a incuiat in camera, iar la un moment dat s-a auzit o bubuitura. Medicul de pe ambulanta care a venit la fata locului a declarat ca femeia s-a aruncat de la geamul unei locuinte situate la mansarda imobilului, apreciind ca este vorba probabil de un suicid. In momentul sosirii ambulantei, atat mama, cat si copilul acesteia decedasera. Doctorul a adaugat ca in apartamentul de unde s-a aruncat femeia i-a gasit pe fratele, sora si cumnatul Cristinei Datcu, care au spus ca erau acasa in momentul producerii incidentului.
Familia a mai povestit ca femeia s-a incuiat in camera, iar la un moment dat s-a auzit o bubuitura, a mai spus medicul.
Totodata, potrivit declaratiilor familiei, Cristina Datcu nu era casatorita si nu mai avea alti copii. Medicul a mai spus ca apelul in legatura cu acest caz a fost primit la ora 14.54, iar ambulanta a ajuns la fata locului in opt minute. Ea a adaugat ca in urma incidentului, cumnatului si fiului acestuia li s-a facut rau, fiindu-le acordat primul ajutor. Vecinii femeii spun, citati de Mediafax, ca aceasta se afla in proces de paternitate cu tatal copilului, care nu voia sa-l recunoasca, apreciind ca probabil acesta ar fi motivul pentru care s-ar fi sinucis.
Statistica ingrijoratoare
Potrivit raportului de activitate pe 2006 al retelei de medicina legala, aproximativ 14 cazuri la o suta de mii de persoane este rata sinuciderilor in Romania. Anul 2000 a fost cel mai negru an din punct de vedere a sinuciderilor - aproape patru mii de persoane si-au pus capat zilelor. Anul urmator numarul lor a scazut brusc, iar din 2005 cazurile de suicid au inceput din nou sa creasca. Potrivit rapoartelor anuale ale Institutului de Medicina Legala, in anul 2006, peste trei mii de persoane si-au pus capat zilelor. Tot in 2006, potrivit Realitatea Tv, in Capitala s-au inregistrat 256 de cazuri de suicid. Potrivit statisticilor, rata sinuciderilor este mai ridicata in mediul urban. Medicii sustin ca principala cauza a suicidului este depresia.
Numarul sinuciderilor si al tentativelor de suicid in randul tinerilor a crescut alarmant in ultima vreme, tot mai multe persoane cu varste de pana la 20-25 de ani recurg la astfel de gesturi. La sfarsitul anului trecut, un caz cu totul special a zdruncinat Capitala, doi tineri alegand sa se sinucida intr-un mod inedit.Cei doi, in varsta de 19 si 22 de ani, s-au legat cu un lant de gat, au prins de acelasi lant o bucata de beton din acoperisul blocului, apoi s-au aruncat in gol de la etajul zece al imobilului, unul cazand pe copertina de la intrarea in bloc, iar celalalt ramanand suspendat de lant. Tatal uneia dintre victime era decedat, iar al celeilalte inchis pentru trafic de droguri.
Un alt caz impresionant este cel al unei eleve de 17 ani dintr-o comuna din judetul Harghita, care s-a spanzurat pentru ca parintii nu au mai lasat-o sa mearga la scoala. Inainte de a se sinucide, fata a lasat un ultim mesaj scris in limba maghiara pe peretele camerei ei: "Scoala sunt eu!". (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.