Invatamåntul romånesc se confrunta in aceste zile cu mari probleme. La scandalul tezelor cu subiect unic, scandal ce se intensifica tot mai mult, se adauga revolta elevilor hunedoreni care nu si-au primit alocatia si nici nu li s-au deco
Invatamåntul romånesc se confrunta in aceste zile cu mari probleme. La scandalul tezelor cu subiect unic, scandal ce se intensifica tot mai mult, se adauga revolta elevilor hunedoreni care nu si-au primit alocatia si nici nu li s-au decontat banii pe naveta.

„Unii elevi au fost lasati sa copieze, ori profesorii au venit cu problemele rezolvate in clasa, dar nimeni nu vrea sa recunoasca. Erorile nu au fost de natura conceptuala, erorile provin din faptul ca au fost lasati sa copieze, unii copii de unii profesori, dar nu s-a dovedit inca“ este un fragment din declaratia pe care ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a facut-o in data de 17.01.2008, la Drobeta-Turnu Severin, preluata de agentia NewsIn. Plecand de la aceasta recunoastere partiala a demnitarului de la Educatie, privind modul de desfasurare a tezelor cu subiect unic, organizatiile neguvernamentale pe ramura au realizat o harta a fraudelor descoperite si facute public. „In judetul Iasi, au fost identificate peste 100 de teze cu note umflate cu pana la doua puncte, iar alte peste 3.500 de teze cu note umflate cu pana la doua puncte; in judetul Neamt, elevi car e au avut note de 9 si 10 la evaluarile anuale curente au fost intrecuti la tezele cu subiect unic de elevi care, la aceleasi evaluari din timpul anului, au obtinut doar note de 5 si 6.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.