Presedintele Traian Basescu a declarat la sfarsitul saptamanii trecute, la intalnirea cu Zeng Peiyan, vicepremier al Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, ca Romania incurajeaza prezenta investitorilor romani pe piata chineza, precum si
Presedintele Traian Basescu a declarat la sfarsitul saptamanii trecute, la intalnirea cu Zeng Peiyan, vicepremier al Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, ca Romania incurajeaza prezenta investitorilor romani pe piata chineza, precum si exporturile catre China. "Presedintele Traian Basescu a reiterat hotararea Romaniei de a incuraja o prezenta mai accentuata a investitorilor romani pe piata chineza si de a stimula exporturile produselor romanesti in China", informeaza un comunicat al Presedintiei. Oficialul chinez a fost primit si la Palatul Victoria. La finalul intrevederii, premierul Tariceanu a apreciat ca relatiile bilaterale romano-chineze se bazeaza pe o colaborare traditionala, care a cunoscut, in mod constant, o evolutie ascendenta. "Relatia cu China este unul dintre pilonii politicii externe a Romaniei in Asia”, a mentionat seful Executivului. In acest context, premierul Tariceanu a aratat interesul pentru redeschiderea Consulatului General al Romaniei la Hong Kong, fapt ce va contribui la intarirea relatiilor dintre cele doua tari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.