Cresterea porcilor pentru autoconsum va fi permisa doar in mediul rural, fiind interzisa in orase sau municipii, potrivit unui proiect elaborat de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Sute de comune care
Cresterea porcilor pentru autoconsum va fi permisa doar in mediul rural, fiind interzisa in orase sau municipii, potrivit unui proiect elaborat de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Sute de comune care au devenit orase doar pe hartie vor fi grav afectate de noile norme. Cetatenii din aceste orasele, afectate de somaj cronic si cu o populatie imbatranita, traiesc de pe urma animalelor din gospodarie. Potrivit proiectului elaborat de catre ANSVSA pentru prevenirea si combaterea pestei porcine, incepand din acest an, proprietarii de animale pot creste porcii fie in sistem nonprofesional, fie comercial-industrial. "Sistemul non-profesional este reprezentat de exploatatii unde porcii sunt crescuti in mod traditional. Cresterea porcilor in acest sistem este permisa in mediul rural, fiind interzisa pe pasuni, in paduri, orase si municipii", se precizeaza in proiectul ANSVSA. De asemenea, carnea obtinuta de la porcii crescuti in sistemul non-profesional este destinata numai pentru consum familial, comercializarea acesteia f iind interzisa pe orice piata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.