Primaria Simeria a fost data in judecata de aproape 80 de locuitori, care reclama faptul ca primarul Petru Paun Jura (foto) si autoritatile locale nu vor sa ii puna in posesia terenurilor pe care le detin. Suprafetele in cauza se afla pe sau in apro
Primaria Simeria a fost data in judecata de aproape 80 de locuitori, care reclama faptul ca primarul Petru Paun Jura (foto) si autoritatile locale nu vor sa ii puna in posesia terenurilor pe care le detin. Suprafetele in cauza se afla pe sau in apropierea viitorului aeroport pe care autoritatile judetene intentioneaza sa il construiasca in localitatea Saulesti, intre Deva si Simeria.Nemultumiti ca unii asteapta din 1991 sa primeasca pamanturile inapoi, zeci de cetateni ai orasului Simeria au decis sa se adreseze Tribunalului Hunedoara pentru a li se face dreptate. Primul termen al procesului a avut loc marti si s-a incheiat cu o amanare a cauzei. Marul discordiei, sustin reclamantii, il reprezinta hectare de teren aflat aflate in imediata apropierea a orasului, pe raza localitatii Saulesti. Or, aici autoritatile judetene cauta de vreo doi ani un investitor strategic cu care sa incheie un contract de parteneriat public-privat. Obiectul contractului este acela ca actualul Aerodrom Saulesti sa se transforme in urma investitiei intr-un aeroport in toata regula, pe care ar putea opera aeronave de capacitate redusa. „Primarul nu ne-a dat paman tul inapoi, insa ne-a propus o solutie pentru a ajunge la o 'intelegere>>. Cred ca-si bate joc de noi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.