Cadrele medicale de la Serviciul Judetean de Ambulanta Neamt au ajuns sa fie injurate si chiar scuipate in mod frecvent din cauza unui ordin al ministrului sanatatii. Este vorba de Ordinul 2011, emis in noiembrie anul trecut si pus in aplicare incep
Cadrele medicale de la Serviciul Judetean de Ambulanta Neamt au ajuns sa fie injurate si chiar scuipate in mod frecvent din cauza unui ordin al ministrului sanatatii. Este vorba de Ordinul 2011, emis in noiembrie anul trecut si pus in aplicare incepand din luna decembrie, prin care pacientii (cu exceptia copiilor) nu mai au voie sa fie insotiti in autosanitare de catre rude sau cunostinte.

Decizia ministerului, motivata de faptul ca astfel s-ar evita riscul ca insotitorii sa aiba de suferit in cazurile in care ambulantele ar fi implicate in accidente rutiere, le-a creat insa mari neplaceri medicilor aflati in misiune. Acestia sunt acuzati si huiduiti din ce in ce mai des de catre cei care tin mortis sa-i insoteasca pe pacienti pana la spital. „Rudele multor pacienti aflati in stare grava ne-au injurat si ne-au scuipat, acuzandu-ne ca nu vrem sa ii luam in autosanitare ca insotitori, fiindca nu ne-au dat spaga. Ne este imposibil sa le explicam ca este vorba de un ordin care nu ne mai da voie sa luam insotitori, sub amenintarea unor sanctiuni care pot merge pana la desfacerea contractului de munca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.