Dotarea si echipamentele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta sunt sub nivelul necesar, a declarat, ieri, seful institutiei, generalul Vladimir Secara, cu ocazia prezentarii bilantului pe anul trecut. Chiar daca bugetul initial de pest
Dotarea si echipamentele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta sunt sub nivelul necesar, a declarat, ieri, seful institutiei, generalul Vladimir Secara, cu ocazia prezentarii bilantului pe anul trecut. Chiar daca bugetul initial de peste 600 de miliarde de lei vechi a fost suplimentat, achizitiile din 2007 abia acopera 50 la suta din nevoile IGSU. Premierul Calin Popescu Tariceanu, prezent la eveniment, a cerut autoritatilor locale sa nu mai astepte sfaturi de la Guvern pentru elaborarea planurilor de interventii in situatii de urgenta.

„Nivelul resurselor financiare repartizate in anul 2007 nu a permis continuarea procesului de inlocuire a tehnicii uzate din dotare, numarul minim de autospeciale necesare pentru realizarea unui ritm anual de improspatare corespunzator fiind de 480 de astfel de mijloace“, a spus Vladimir Secara. Din banii alocati anul trecut s-a reusit doar achitarea ratelor de leasing pentru autospecialele introduse in dotare in 2005 si s-au cumparat trei autospeciale de interventie pentru salvarea de la inaltime. Tot in 2007 s-au cumparat 12.000 de casti de protectie, pes te 82.000 de metri liniari de furtun de refulare, care insa „reprezinta aproximativ 50 la suta din necesar“, a mai spus Secara. De asemenea, stocurile de substante pentru stingerea incendiilor sunt cu mult sub necesar (spumogen lichid 34 la suta, pulbere stingatoare 44 la suta). Totusi, prin profesionalizarea institutiei, efectivele IGSU au fost sporite cu 12.000 de oameni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.