In prezent, doar jumatate din cele opt harti au fost predate deoarece Centrul National de Geodezie nu a finalizat inca harta digitala a Romaniei. "Din cele opt harti de hazard jumatate au fost finalizate, iar restul vor fi gata pana la sfarsitul anul
In prezent, doar jumatate din cele opt harti au fost predate deoarece Centrul National de Geodezie nu a finalizat inca harta digitala a Romaniei. "Din cele opt harti de hazard jumatate au fost finalizate, iar restul vor fi gata pana la sfarsitul anului", a spus ministrul Dezvoltarii. Borbely a precizat ca definitivarea celor opt harti este conditionata de finalizarea hartii digitale a Romaniei de catre Centrul National de Geodezie, Cartografie, Fotogrametrie si Teledetectie din Bucuresti, aflat sub autoritatea Ministerului de Interne. Cele opt harti au ca scop sprijinirea autoritatilor administratiei publice pentru prevenirea si atenuarea efectelor calamitatilor naturale: cutremure, alunecari de teren si inundatii. Pe langa hartile de hazard, care trebuie elaborate pentru toate regiunile Romaniei, autoritatile trebuie sa intocmeasca si harti de risc care se refera la zonele cele mai expuse calamitatilor naturale. Pana in prezent, au fost elaborate 25 de proiecte pilot pentru hartile de risc natural la alunecari de teren pentru 25 de localitati cu potential ridicat de producere a acestui fenomen. "Ministerul Dezvoltarii a alocat deja fonduri pentru aceste harti, desi nu era obligat sa faca acest lucru, insa rolul cel mai important trebuie sa apartina autoritatilor locale, principalii beneficiari ai acestor harti", a explicat Laszlo Borbely. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.