Un prosper om de afaceri din Constanta, fost cadru militar, a fost ciuruit, in noaptea de miercuri spre joi, in fata unui bloc din cartierul Tomis Nord, unde locuieste iubita sa. Impuscaturile au fost auzite de vecini, care au chemat Ambulanta. Tran
Un prosper om de afaceri din Constanta, fost cadru militar, a fost ciuruit, in noaptea de miercuri spre joi, in fata unui bloc din cartierul Tomis Nord, unde locuieste iubita sa. Impuscaturile au fost auzite de vecini, care au chemat Ambulanta. Transportat de urgenta la spital, medicii au reusit sa-i salveze, pentru moment, viata. Opt gloante de noua milimetri i-au ciuruit trupul. Trei dintre acestea, care ii puneau viata in pericol, au fost scoase de medici dupa zece ore de interventie chirurgicala. Celelalte cinci inca sunt lasate in corp påna cånd starea pacientului se va ameliora. Doctorii sunt rezervati cu privire la sansele de supravietuire. Politistii au deja un cerc de suspecti. Ieri, in Cazinoul Tomis Mall din Constanta, camatarii se adunasera si il plångeau pe Bamburic, pentru ca auzisera ca este mort si ca nu mai au cum sa-si recupereze banii.

In noaptea de miercuri spre joi, aproape de ora 2.30, la Dispeceratul 112 s-a primit un apel prin care se anunta ca in fata unui bloc din cartierul Tomis Nord zace un barbat im puscat. L-au gasit vecinii, cei care de altfel au auzit impuscaturile si au iesit sa vada ce se intampla. Ambulanta a descoperit un barbat intr-o balta de sange, care era in stare foarte grava, mai mult mort decat viu. Ranitul a fost transportat la Spitalul de Urgenta Constanta si operat. La perchezitia hainelor, s-a stabilit identitatea barbatului impuscat: Liviu Dorin Bamburic, 42 ani, din Constanta. Bamburic este un prosper om de afaceri constantean, patron al clubului de noapte „Two“, deschis in decembrie 2006 in zona Pietei Ovidiu, local foarte frecventat de constantenii cu bani.Ieri noapte, la ora 2.30, se afla in cartierul Tomis Nord nu spre casa, ci, se pare, spre locuinta iubitei lui. Nu a apucat nici macar sa intre in scara blocului, deoarece chiar la intrare a fost atacat din spate de un individ care si-a descarcat arma in Bamburic.

Controversa cu privire la numarul gloantelor
Potrivit cms. sef Mihai Toporan, seful Serviciului Arme, Munitii si Substante Toxice din cadrul IPJ Constanta, la fata locului s-au gasit cinci tuburi calibrul 9 mm, trase de o arma Makarov. Surse din Politie sustin ca este posibil ca arma sa fie un Stecikin. Acestea doua, spun specialistii, sunt arme semiautomate care erau folosite de Securitate. Surse din Serviciul Judiciar al IPJ Constanta au declarat pentru 'Gardianul>> ca nu pot preciza inca cu certitudine cate gloante au fost trase in Bamburic pentru ca, se pare, undele dintre ele au ricosat si s-au spart in mai multe bucati. La radiografiile si tomografia facute la spital, in trupul lui Bamburic au fost numarate 8 gloante, din care, in primele interventii chirurgicale, medicii au reusit sa extraga trei, cele care ii puneau viata in pericol. Potrivit medicului Florian Stoian, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Constanta, toate gloantele au fost trase in partea de jos a abdomenului barbatului si in membrele inferioare. Unul dintre gloante, care a perforat artera femurala, a fost prioritatea medicilor, apoi a fost extras glontul care i-a perforat vezica urinara si un altul, care a provocat o leziune a uretrei. Celelalte cinci vor fi extrase ulterior, deoarece medicii au ajuns la concluzia ca nu-i pun viata in pericol. Oricum, ieri la amiaza, dupa mai bine de zece ore de intervetii chirugicale, starea lui Bamburic era in continuare foarte grava si, desi stabil hemodinamic, medicii nu s-au putut pronunta cu privire la sansele de supravietuire.

Fost granicer implicat in afaceri dubioase
Liviu Bamburic este cunoscut politistilor constanteni nu numai pentru petrecerile pe care le dadea in clubul lui, ci si pentru afacerile lui destul de controversate. In afara de clubul de noapte, care-i aducea bani frumosi, Bamburic avea si afaceri in Portul Constanta, se pare de import-export cereale si cherestea, dar si prin zona Ardealului si prin judetul Arges. Surse din Politie care au dorit sa ramana anonime ne-au declarat ca Bamburic a facut obiectul mai multor dosare penale, sub acuzatii economice, de spalare de bani si, se pare, chiar santaj. Nu a suferit insa nici o condamnare, dar numele lui se regaseste pe listele cu procese ale instantelor constantene. Intr-unul dintre dosarele Judecatoriei Constanta, Liviu Dorin Bamburic este inculpat sub acuzatia de infractiuni la legea cecurilor, iar ca parti vatamate apar mai multe firme de constructii sau furnizori de materiale de constructii. Inainte de a intra in afaceri, Bamburic a lucrat in Armata. A fost incadrat la Graniceri Tomis Constanta pana in anul 1996 si a trecut in rezerva cu gradul de capitan.

Potrivit apropiatilor, omul Liviu Bamburic avea o viata sociala activa, implicandu-se destul de mult in afacerea cu clubul de noapte, iar printre pasiunile lui se gaseau jocurile de noroc. Divortase de sotia sa, Ilenuta Bamburic, anul trecut, iar copiii au plecat cu mama lor, la Arad, locul ei natal.

Au gasit 7.000 de euro in buzunarul victimei
Revenind la evenimentul de miercuri noapte, s-a vehiculat chiar ideea ca cei care au dorit ranirea afaceristului ar fi camatari de la care ar fi imprumutat bani, insa cunoscutii spun ca Bamburic era un om bogat, milionar in euro si ca ipoteza este destul de subtire, pentru ca nu cred ca ar fi avut probleme cu banii. Totusi, surse din lumea interlopa constanteana sustin ca, ieri, in Cazinoul Tomis Mall din Constanta, se adunasera camatarii care aveau bani de recuperat de la Bamburic si care sustineau ca nu mai au cum sa-si recupereze banii fiindca acesta ar fi fost deja mort. Politistii care ancheteaza cazul nu au inca foarte multe de spus despre suspecti, deoarece se pare ca nici macar Bamburic nu i-a vazut fata celui care l-a impuscat si oricum, pentru moment, el nu poate fi interogat. Mai mult, atacatorul stia foarte bine programul afaceristului, intrucat fie l-a urmarit, fie l-a asteptat undeva in fata blocului unde stia ca va innopta. O alta speculatie a pornit de la faptul ca cel care l-a impuscat pe Bamburic l-a urat de moarte. Dovada stau gloantele trase asupra sa, in rafala. De asemenea, in buzunarele lui Bamburic a fost gasita suma de 7.000 de euro, deci s-ar exclude varianta atacului in scop de jaf.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.