Performanta. Codruta Fratila scrie cu o viteza uimitoare, de 115 cuvinte pe minut O tanara din Medias, pasionata de semnele care se traduc in cuvinte, a stenografiat Biblia si romanul "Dracula", de Bram Stoker. In prezent ea lucreaza la Dictionarul
Performanta. Codruta Fratila scrie cu o viteza uimitoare, de 115 cuvinte pe minut O tanara din Medias, pasionata de semnele care se traduc in cuvinte, a stenografiat Biblia si romanul "Dracula", de Bram Stoker. In prezent ea lucreaza la Dictionarul Explicativ al Limbii Romane. Totul a inceput acum aproximativ 12 ani. Codruta Fratila a urmat o scoala postliceala cu profilul stenografie. Apoi a predat, timp de trei ani, la Liceul Teoretic din orasul Tarnaveni. Evident, stenografia. In acea perioada l-a descoperit pe "Dracula", o alta mare pasiune. Dupa ce a fost nevoita sa renunte la postul din Tarnaveni, a inceput sa stenografieze Biblia si, in paralel, romanul "Dracula", de Bram Stoker. La inceput a facut-o pentru a nu uita semnele. Ulterior, a descoperit ca nu se mai poate opri. Stenografiaza 114-115 cuvinte pe minut. Asta in conditiile in care un bun stenograf ajunge pe undeva in jurul a 100 de cuvinte pe minut. Mai mult, ea poate stenografia si texte in engleza sau franceza. Dupa ce a terminat romanul "Dracula" si Biblia, Codruta s-a gandit sa inceapa o noua lucrare. Proiectul este cat se poate de ambitios si asta pentru ca este vorba despre Dictionarul Explicativ al Limbii Romane. "E o munca titanica. Pentru ca nu prea mai am timp se va prelungi, dar nu stiu cat. Momentan sunt la finalul primei litere din alfabet. Acum lucrez si la copertile cartilor", a declarat, pentru CANCAN, Codruta Fratila.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.