Comisia de Supraveghere a Sistemului Privat de Pensii precizeaza ca, incepand din 25 ianuarie, vor fi repartizate aleatoriu persoanele care nu si-au ales un fond, iar la sfarsitul lunii aprilie va incepe colectarea primelor contributii. Unii administ
Comisia de Supraveghere a Sistemului Privat de Pensii precizeaza ca, incepand din 25 ianuarie, vor fi repartizate aleatoriu persoanele care nu si-au ales un fond, iar la sfarsitul lunii aprilie va incepe colectarea primelor contributii. Unii administratori considera ca legislatia ar trebui modificata, astfel incat cei care au deja cote de piata de peste 20% sa nu participe la procesul de redistribuire a persoanelor. Aceasta cerere este argumentata de faptul ca piata pensiilor private obligatorii este foarte concentrata si ar fi necesara o interventie. Nu este pe placul administratorilor nici o alocare in mod egal pentru toti cei 18 administratori, deoarece o parte dintre romani ar fi distribuiti unor fonduri de pensii mai putin solide financiar. Potrivit datelor oficiale, pana la 1 ianuarie s-au inscris 3.179.000 de persoane, adica 74% din totalul persoanelor eligibile. Dupa numarul de adeziuni validate, primele trei fonduri sunt cele administrate de ING Fond de Pensii - 33,5%, Allianz-Tiriac Fond de Pensii - 25,1% si Generali Fond de Pensii - 9,5%. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.