Rata somajului la nivel national a fost de 4,1% in luna decembrie, cu 0,1% mai mica decat in luna anterioara, cel mai ridicat nivel al ratei somajului inregistrandu-se in judetul Vaslui - cu 9,6%, iar cel mai scazut in Ilfov  cu 1,5%, a anuntat
Rata somajului la nivel national a fost de 4,1% in luna decembrie, cu 0,1% mai mica decat in luna anterioara, cel mai ridicat nivel al ratei somajului inregistrandu-se in judetul Vaslui - cu 9,6%, iar cel mai scazut in Ilfov cu 1,5%, a anuntat ieri Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, citata de NewsIn. Potrivit ANOFM, rata somajului din ultima luna a anului 2007 a fost cu 1,1 puncte procentuale mai mica decat in perioada similara a anului 2006, iar numarul de someri s-a redus cu peste 4.000 de persoane, ajungand astfel la 367.838 de persoane. Referitor la somajul inregistrat pe sexe, in luna decembrie 2007, comparativ cu luna precedenta, rata somajului masculin s-a mentinut la 4,3%, iar rata somajului feminin a scazut cu 0,1 puncte procentuale, atingand nivelul de 4%. La nivel teritorial, rata somajului a crescut in judetele Alba - cu 0,6 puncte procentuale, in Buzau - cu 0,3 puncte procentuale, Covasna, Salaj si Tulcea - cu 0,2 puncte procentuale. Scaderi ale ratei somajului s-au inregistrat in 21 de judete si in municipiul Bucuresti, cele mai importante inregistrandu-se in judetele Brasov - cu 0,4 puncte procentuale, Vrancea si Bihor cu 0,3 puncte procentuale. Agentia mai informeaza ca, cel mai ridicat nivel al ratei somajului a fost, in decembrie, in judetul Vaslui (9,6%), urmat de Mehedinti (8,1%), Teleorman (7,3%), Covasna (7,2%), Caras-Severin (7,1%), Ialomita (6,9%) si Galati (5,8%). Nivelul minim al ratei somajului, de 1,5%, a fost atins in judetul Ilfov. Desi, potrivit ANOFM, luna decembrie este o luna de crestere a ratei somajului, in special din cauza muncii sezoniere din constructii, nivelul atins in 2007 este foarte mic. Comparativ cu anul 2006, rata somajului inregistrat in 2007 a avut valori mult diminuate, in lunile septembrie si octombrie inregistrandu-se o diferenta de un punct procentual fata de lunile similare ale lui 2006, in timp ce in luna noiembrie diferenta a fost de 0,9 puncte procentuale. ANOFM a raportat pentru decembrie o rata a somajului in Capitala de 1,8%, cu 0,1 puncte procentuale mai mica decat in noiembrie. Femeile reprezentau peste 57% din cei 18.288 de someri inregistrati in decembrie, in Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.