Deocamdata, bilantul Politiei Romane pe 2007 nu a fost finalizat, dar Craiova ramane celebra pentru bataile de strada, informeaza RealitateaTv. Au avut loc zeci de conflicte, in care s-au folosit de la pietre si bate pana la cutite si pistoale. Numar

Deocamdata, bilantul Politiei Romane pe 2007 nu a fost finalizat, dar Craiova ramane celebra pentru bataile de strada, informeaza RealitateaTv. Au avut loc zeci de conflicte, in care s-au folosit de la pietre si bate pana la cutite si pistoale. Numarul persoanelor implicate a fost de ordinul sutelor. Tot in Craiova, politistii de la crima organizata au depistat capi ai unor retele care activau in Spania, Italia si Franta, si care se ocupau cu traficarea minorilor pentru prostitutie si cersetorie si falsificare de carduri. In Suceava, problemele cele mai mari au fost legate de contrabanda cu tigari. Politistii de frontiera au confiscat doar la Radauti bunuri de aproape 5 milioane de euro. Galatiul s-a remarcat cu furturile comise in special pe platforma combinatului siderurgic. Politistii spun ca pagubele au fost de milioane de euro si se poate vorbi deja despre grupari specializate in astfel de furturi care colaboreaza foarte bine cu agentii de paza ai combinatului. In Valcea, in schimb, 60% din infractiuni au fost furturi din locuinte si societati comerciale.

Capitala, in topul accidentelor grave
Capitala s-a transformat intr-un oras mult mai sigur. Cel putin aceasta este concluzia trasa de politisti in urma bilantului pe care l-au realizat pentru anul 2007. Comparativ cu datele din 2006, infractionalitatea stradala, de exemplu, a scazut cu 19%. In ceea ce priveste infractionalitatea, rezultatele din 2007 sunt in general mai bune decat cele din 2006, mai ales in cazul celor care ii afecteaza direct pe bucuresteni. Furturile din locuinte au scazut cu 21%, cele de autoturisme cu 37%, iar infractiunile comise in strada au scazut si ele cu 19%. Din pacate, la capitolul siguranta rutiera, Bucurestiul a avut de pierdut. S-a inregistrat o crestere in cazul accidentelor grave de circulatie: de la 706, cate erau in 2006, la aproape 850, anul trecut. Numarul mare de masini inmatriculate in ultimii ani este o alta mare problema in Capitala. Daca dupa Revolutie, pe strazile Bucurestiului circulau 409.000 de masini, anul trecut erau deja peste 1.100.000. Specialistii estimeaza ca, in 2010 Capitala va fi sufocata, vor fi in jur de 1.500.000 de autovehicule inmatriculate doar in Bucuresti.

Mai putine gasti de cartier?...
Bilantul Politiei Capitalei mai arata ca, anul trecut, multe dintre gastile de cartier au fost anihilate. Astfel, de la infractiuni foarte grave, de tip camatarie sau santaj, tinerii care fac parte din aceste grupari s-au reprofilat pe talharii si furturi. Daca in 2006 in evidentele politistilor din Bucuresti erau 127 de gasti, anul trecut numarul acestora a ajuns la 94. Anchetatorii au reusit sa convinga peste 160 de tineri sa se retraga din aceste grupari. Ei se ocupau in special cu furturi din auto si din societati comerciale, dar si cu talharii. Pana la inceputul anilor 2000, fiecare grupare era specializata pe o anumita infractiune. De exemplu, gasca Frigocom din sectorul 6 spargea masini, o alta grupare din sectorul 4 se ocupa mai mult de talharii. Acum insa membrii gruparilor nu mai sunt persoane cu antecedente penale, ci tineri cu varste de chiar 14-15 ani. Cele mai multe plangeri impotriva lor sunt pentru tulburarea linistii publice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.