Din liberal pirit, suplinitorul de la Justitie si titularul Apararii a ajuns pompierul de serviciu al lui Tariceanu.

Personaj necontondent, pe care nu-l mai viziteaza decit in somn ambitiile de sefie politica, Teodor Melescanu a ajuns
Din liberal pirit, suplinitorul de la Justitie si titularul Apararii a ajuns pompierul de serviciu al lui Tariceanu.

Personaj necontondent, pe care nu-l mai viziteaza decit in somn ambitiile de sefie politica, Teodor Melescanu a ajuns omul bun la toate in PNL. Altul in locul lui poate ca s-ar fi strimbat sa i se propuna un interimat, fie el si la Justitie. El n-a zis nu, daca o cer interesele partidului. Poate chiar o fi luat aceasta propunere ca pe o dovada ca Tariceanu n-are pe altcineva mai acatarii nici in Guvern, nici pe aproape. Melescanu a ajuns in Guvern tot ca solutie de avarie, dupa ce a fost trimis la plimbare Atanasiu de la Aparare. Pina atunci nu numai ca nu era in carti, dar chiar si liberalii mai putin mofturosi nu-l mai vedeau scos in fata. Din fostul ministru de Externe in guvernul Vacaroiu, sef de partid si candidat la presedintia Romaniei in 2000 nu mai ramasesera decit tunsoarea plastica si zimbetul amabil, de externist trecut prin multe. Cind s-a vazut la Armata, Melescanu n-a scos capul mai mult decit era cazul. A preferat sa nu deranjeze pe nimeni. A primit de la buget, fara sa cricneasca, citi bani i s-au dat si a reusit performanta de a fi simultan si pentru, dar si impotriva retragerii din Irak. Daca trebuie, ne retragem, daca nu, mai stam pe acolo, pina la noi ordine. Cind i-a scapat porumbelul unei declaratii despre utilitatea unor manevre militare comune ruso-americane pe teritoriul Romaniei si porumbelul a fost preluat de AFP, n-a ezitat sa ceara o dezmintire, incit francezii politicosi, dar fermi, l-au facut mincinos.

Intr-un cabinet serios, o asemenea gafa n-ar fi trecut netaxata, dar dupa toate oscilatiile premierului si aiurelile ministrului de Externe Cioroianu, n-a mai contat una in plus.

De altfel, tocmai pentru ca Melescanu e domnul care nu mai conteaza, Tariceanu n-a avut nici o problema in partid cu desemnarea lui ca interimar la Justitie, iar Basescu i-a semnat numirea pe loc la Cotroceni. Sa nu uitam insa ca acelasi Basescu n-a avut nimic impotriva nici ca Ministerul Apararii sa fie dat pe mina lui Melescanu. Probabil ca si atunci, ca si acum, Basescu a fost incintat sa-si dea acordul pentru o asemenea numire, care tradeaza ca liberalii cu pretentii se pindesc unii pe altii cu ochii la ceas si ca la o adica n-au personaje de rezerva. Si cu siguranta Basescu stie ca simpatizantii cu pretentii ai PNL il privesc pe pompierul lui Tariceanu ca pe un liberal indoielnic, cu care e de preferat sa nu fii vazut pe strada.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.