Legea privind combaterea practicilor comerciale incorecte, aflata in vigoare, se va aplica efectiv de la inceputul lunii februarie. Legea permite Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor sa sanctioneze cu pana la 30.000 de lei (300 de m
Legea privind combaterea practicilor comerciale incorecte, aflata in vigoare, se va aplica efectiv de la inceputul lunii februarie. Legea permite Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor sa sanctioneze cu pana la 30.000 de lei (300 de milioane de lei vechi) comerciantii care utilizeaza publicitatea inselatoare sau agresiva, falsele oferte gratuite, inducerea in eroare a consumatorilor prin omisiune sau prin reclamele-capcana. Cei care persista in a pacali consumatorii risca amenzi de pana la 60.000 de lei (600 de milioane de lei vechi). Legea interzice indemnurile directe adresate copiilor de a cumpara anumite produse sau de a-si convinge parintii sa le cumpere, precum si afirmatiile false cu privire la proprietatile curative ale produselor, de la alergii, caderea parului si pana la pierderea in greutate.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.