G14 a fost dizolvat la presiunea FIFA si a UEFA, marile cluburi obtinind la schimb compensatii financiare pentru cedarea jucatorilor la nationala.

Fotbalul a cunoscut o revolutie de catifea la inceputul acestei saptamini, dupa ce FIFA si UEFA au anuntat semnarea unui acord cu organizatia celor mai puternice cluburi din Europa in urma caruia G14 se va dizolva si va renunta la toate plingerile in justitie. „Ceva extraordinar s-a intimplat azi. Cluburile se vor putea integra in sfirsit in organizarea piramidala a fotbalului mondial", a declarat presedintele FIFA, Sepp Blatter.

Compromisul care a dus la acest gest istoric a fost acceptul FIFA si al UEFA de a oferi „contributii financiare pentru participarea jucatorilor la Campionatul European si la Cupa Mondiala, sub rezerva acceptarii acestor sume de organele competente ale celor doua institutii". In locul defunctului G14 se va crea o Asociatie a cluburilor, care va fi alcatuita din „peste o suta de grupari din intreaga Europa si fiecare dintre cele 53 de asociatii membre ale UEFA va fi reprezentata". „Aceasta institutie noua va fi independenta, dar recunoscuta de UEFA prin acest acord, semnat la Zürich", au precizat FIFA si UEFA intr-un comunicat.