Polul frigului. Orasul Oymyakon din Rusia este cel mai inghetat loc de pe Pamant Exista viata si la temperaturi de -71,2 grade Celsius si asta o pot confirma cei 2.300 de rusi din localitatea Oymyakon, din Siberia. Temperatura-record a fost inregist
Polul frigului. Orasul Oymyakon din Rusia este cel mai inghetat loc de pe Pamant Exista viata si la temperaturi de -71,2 grade Celsius si asta o pot confirma cei 2.300 de rusi din localitatea Oymyakon, din Siberia. Temperatura-record a fost inregistrata in anul 1926, dar este un lucru obisnuit ca oamenii din Oymyakon sa-si duca traiul de zi cu zi la temperaturi medii de -50 de grade Celsius. Este cel mai friguros loc de pe Terra. "La -64 de grade poti vedea cum ingheata respiratia. Suntem nevoiti sa stam inchisi in casa. Desi este infernul de gheata, ne-am obisnuit sa traim aici. Suntem total rupti de lume, dar e casa noastra", explica Vladimir, un localnic. Trei politisti si un singur doctor Oymyakon nu dispune de niciun fel de tehnologie moderna. Nu exista celulare, ci doar doua telefoane fixe. Putini sunt locuitorii care detin un aparat de radio. Localnicii traiesc din vanat si din cresterea animalelor. Exista o fabrica de lapte care, insa, din octombrie pana in primavara nu functioneaza pentru ca vacile nu mai dau lapte, din cauza temperaturilor extrem de scazute. Nu exista cafenea sau vreun restaurant. Singura distractie a localnicilor este balul saptamanal organizat la Casa de Cultura, unde se danseaza pe muzica formatiei Boney M. Putini sunt cei care au auzit de numele unor trupe sau solisti la moda. La scoala din Oymyakon sunt inscrisi 300 de elevi, insa cursurile sunt intrerupte cand se inregistreaza temperaturi de -52 de grade Celsius. In localitate sunt doar trei politisti care se ocupa de rezolvarea delictelor, toate legate de consumul de alcool si de conflictele pe animale si terenuri. Doctorul are 71 de ani, iar infirmiera 72. Inainte, medicii erau repartizati de partid la Oymyakon, acum insa niciunul nu se inghesuie sa-si profeseze meseria in "infernul inghetat". Cele 11 paturi ale spitalului sunt ocupate de bolnavii de cancer pentru care nu mai exista nicio sansa de salvare. Medicamentele sunt putine, nu exista sala de operatii si nici macar un aparat cu raze X.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.