Vanzarea proiectelor imobiliare Asmita Gardens si Cascade Euro Tower din Capitala, la care fondul European Convergence Development Company detine jumatate din actiuni, va aduce investitorilor venituri totale de peste 215 milioane de euro, informeaza
Vanzarea proiectelor imobiliare Asmita Gardens si Cascade Euro Tower din Capitala, la care fondul European Convergence Development Company detine jumatate din actiuni, va aduce investitorilor venituri totale de peste 215 milioane de euro, informeaza Mediafax.
Proiectul Asmita Gardens, la care ECDC a cumparat 50% din actiuni acum doi ani, printr-o investitie estimata in luna septembrie a anului trecut la 8,8 milioane de euro, este construit in zona Splaiul Unirii - Calea Vacaresti si va cuprinde 788 de apartamente. Ansamblul este dezvoltat de grupul indian Asmita.
Investitia pentru realizarea proiectului este estimata la 109 milioane de euro, iar veniturile din vanzarea tuturor apartamentelor se ridica la 162,2 milioane de euro, se arata intr-un raport ECDC. De asemenea, valoarea participatiei fondului la proiect s-a dublat, la 16,28 milioane de euro.
Potrivit raportului, lucrarile de constructie a Asmita Gardens, care va fi dezvoltat in doua faze, au fost initiate in luna noiembrie a anului 2006, termenul de finalizare fiind prevazut pentru luna aprilie a anului 2009.
Din prima faza a proiectului, care va cuprinde 328 de unitati, au fost vandute 238 de apartamente, iar din cea de-a doua, totalizand 460 de locuinte, au fost vandute 88.
Pretul mediu a fost de 1.290 de euro/mp pana la 1 septembrie 2007 si de 1.550 de euro/mp in perioada 1 septembrie - 30 noiembrie 2007. "Pentru unitatile ramase se va aplica o crestere cu 10-15% a preturilor, date fiind conditiile de pe piata", se arata in raportul ECDC.Veniturile din vanzarea proiectului Cascade vor ajunge la aproape 54 milioane de euroECDC a preluat in luna aprilie de anul trecut 50% din participatie la proiectul Cascade, pentru care a platit cinci milioane de euro. Participatia fondului a fost evaluata in raportul publicat ieri la 7,36 milioane de euro. Investitia pentru ridicarea proiectului, initiata in luna septembrie a anului trecut, este de circa 31 milioane de euro. Compania prognozeaza venituri din vanzarea proiectului de 53,7 milioane de euro, iar randamentul investitiei este estimat la 6,5%.
Pe langa cele doua proiecte, fondul este implicat si in constructia, in parteneriat cu firma romaneasca Dickau Investments, a unei cladiri de birouri, in zona de nord a Bucurestiului, valoarea totala a investitiei fiind de 82 milioane euro, inclusiv terenul. Cladirea de birouri va avea o suprafata de peste 47.000 metri patrati, iar lucrarile de constructie vor dura 50 de luni.
Investitia initiala a ECDC, in proiect, este de 7,95 milioane euro si va fi finantata din fonduri proprii si printr-un imprumut de la actionarul majoritar al companiei.
Fondul de investitii, lansat in anul 2006 cu un capital initial de 30 milioane de euro, este administrat de compania britanica Charlemagne Capital Limited.
Charlemagne Capital Limited gestioneaza si fondul European Convergence Property Company (ECPC), care a detinut in Bucuresti cladirile PGV Tower, Millennium Business Center si Construdava. Cele trei imobile au fost vandute anul trecut diviziei de investitii imobiliare a grupului Allianz, Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds, pentru 110,5 milioane euro.
Charlemagne este specializata in administrarea fondurilor de investitii publice si private din statele emergente. Compania este prezenta, in special, in Europa Centrala si de Est, administrand active de 4,75 miliarde dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.