Uninominalul asumat de Tariceanu in Parlament anul trecut e pe cale sa se transforme in uninominalul... PSD plus PD-L. Cheia se afla la Cotroceni. Potrivit unor surse, presedintele Basescu ar intentiona sa retrimita legea lui Tariceanu la Parlament,
Uninominalul asumat de Tariceanu in Parlament anul trecut e pe cale sa se transforme in uninominalul... PSD plus PD-L. Cheia se afla la Cotroceni. Potrivit unor surse, presedintele Basescu ar intentiona sa retrimita legea lui Tariceanu la Parlament, invocand alte obiectii decat cele reclamate deja la Curtea Constitutionala. Prilejul unei noi dezbateri va fi folosit la maximum de PSD si PD-L, care sub pretextul remodelarii uninominalului lui Tariceanu vor putea schimba total esenta legii, intervenind pe fond chiar la tipul de scrutin uninominal, in doua tururi, dupa modelul primarilor. Varianta ce s-a aflat si pe buletinul referendumului propus de Basescu la 25 noiembrie.

Parlamentul s-ar putea intruni la sfarsitul lunii intr-o sesiune extraordinara pentru a discuta legea votului uninominal asumata de Tariceanu in decembrie. PC a depus ieri la Parlament o solicitare in acest sens.

Uninominalul, ca medicament
Purtatorul de cuvant Bogdan Ciuca a precizat ca PC va sustine in continuare varianta ProDemocratia, cu modificarea articolelor sesizate de Curtea Constitutionala. „Noi cerem vot uninominal i nca din 1997. Este singurul medicament pentru insanatosirea clasei politice“, a aratat Ciuca. Social-democratii lui Geoana au anuntat si ei ca vor sustine in Parlament uninominalul lui Tariceanu, (varianta ProDemocratia) pentru a demonstra ca exista vointa politica pentru trecerea la noul tip de vot.

PSD merge cu ProDemocratia
Vicepresedintele Senatului Doru Ioan Taracila (PSD) ne-a declarat ca Parlamentul este obligat sa discute, cu prioritate, articolele din varianta Guvernului contestate de Curtea Constitutionala. Potrivit lui Taracila, daca in termen de 45 de zile de la primirea motivatiei Curtii articolele respective nu sunt adoptate de Parlament(cu modificarile cerute), atunci ele sunt eliminate automat din lege care va ajunge, astfel, la promulgare, golita de prevederile respective.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.