Unitatea de productie de la Bochum, unde se fabrica dispozitive mobile, nu este suficient de competitiva, potrivit companiei finlandeze, iar situatia nu se va imbunatati nici in cazul operarii unor investitii suplimentare. "Transferam productia la fa
Unitatea de productie de la Bochum, unde se fabrica dispozitive mobile, nu este suficient de competitiva, potrivit companiei finlandeze, iar situatia nu se va imbunatati nici in cazul operarii unor investitii suplimentare. "Transferam productia la fabricile existente, in principal la cea din Romania, care va deveni operationala in primul trimestru", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Arja Suominen. Nokia a anuntat, in martie 2007, ca va infiinta o unitate de productie de telefoane mobile in Romania, investitia fiind estimata la 60 de milioane de euro. Compania finlandeza va angaja, pana la sfarsitul anului, o mie de persoane la fabrica din comuna Jucu, judetul Cluj, dubland personalul fata de estimarile initiale, a declarat directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don. Nokia a inceput angajarile pentru deschiderea fabricii, care va avea loc la 11 februarie, a afirmat Don. Potrivit acestuia, recrutarile si angajarile vor continua pe tot parcursul anului 2008, astfel incat pana la sfarsitul anului, numarul de angajati sa ajunga la 1000 de persoane, iar in cele din urma la 3500 in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.