Compania care ofera servicii de calatorie societatilor si persoanelor fizice, Millennium Tour, va investi in 2008 circa 14 mil. euro pentru realizarea a doua hoteluri, in portul Dubova si in Bucuresti, a declarat ieri, pentru NewsIn, directorul executiv al companiei, Dragos Penca. "Lucram acum la un hotel in portul Dubova, pe malul Dunarii, primul port mare in amonte de Orsova, in zona Cazanelor Dunarii. Este un hotel destinat navelor de croaziera care trec pe Dunare, din nefericire sub pavilion strain. Hotelul, in afara de functia sa de unitate de primire, are dotarile necesare alimentarii navelor de croaziera cu apa, alimente si de evacuare a reziduurilor. Asteptam autorizatia de construire pentru un alt hotel in Bucuresti. Primul hotel are un buget alocat de 5 mil. euro. Hotelul din Bucuresti, in functie de cerintele din autorizatia de construire, are bugetate intre 8 mil. si 10 mil. euro", a explicat Penca.
Acesta a precizat ca primul hotel va fi gata cel mai probabil in 2009, iar capacitatea sa este de 80 de camere.
Totodata, compania estimeaza pentru 2008 realizarea unei cifre de afaceri de circa 30 mil. euro, incluzand investitiile aferente acestui an, cifra fiind de aproape trei ori mai mare fata de cea inregistrata in 2007, de 11 mil. euro. Profitul Millennium Tour a depasit anul trecut 250.000 de euro.78% din activitatea Millennium Tour este dedicata ticketinguluiPotrivit datelor companiei, 78% din activitatea Millennium Tour este dedicata ticketingului. "Un alt segment al activitatii noastre, reprezentand 11%, este corporate travel. Practic, noi ne ocupam de tot ce inseamna deplasarea angajatilor unei firme, de la deplasari de protocol, deplasari de lucru sau deplasari in interes personal al angajatilor clientului nostru. Turismul reprezinta la noi numai 8% din cifra de afaceri, de 11 mil. euro in anul 2007. In pricipiu, nu vindem vacante de grup, tot ceea ce facem este sa personalizam vacantele clientilor nostri. Aici, cele mai mari cereri sunt pentru pachete avion plus masina plus hotel sau masina plus hotel", a afirmat directorul executiv al Millennium Tour.
In 2007, aproximativ 30.000 - 35.000 de persoane au folosit serviciile Millennium Tour pentru vizitarea diferitelor destinatii. Potrivit datelor companiei, din punct de vedere turistic, in topul preferintelor romanilor se mentine Grecia, urmata de Bulgaria. In ceea ce priveste zborurile, in top se afla destinatiile din SUA, unul dintre factorii care a contribuit la aceasta situatie fiind relaxarea regulilor de acordare a vizelor, urmata de Europa cu destinatiile Madrid, Roma, Milano si Barcelona.Muntenegru, preferata de turisti in 2008Conform informatiilor furnizate de companie, cea mai cautata destinatie turistica in 2008 va fi Muntenegru. "Turistic, in sezonul estival, noi pariem pe Muntenegru. Sunt mai multi factori care ne fac sa credem asta: se intra numai cu cartea de identitate, Serbia a renuntat la vizele pentru romani, ca destinatie nu este foarte departe, Bulgaria a marit tarifele si a inceput "sa dea cu nuca in perete". Se intampla si la ei fenomenul Neptun - Olimp 2000 - 2003, cand lumea dormea in receptia hotelului pentru ca acesta vanduse mai multe camere decat avea", a explicat Penca. Acesta a mai precizat ca numarul romanilor care aleg destinatii exotice creste simtitor, "avand in vedere ca o croaziera de 10 zile in Caraibe costa, fara avion, cat un sejur de sapte nopti de Revelion in Poiana Brasov, circa 1.000 de dolari".
De asemenea, Millennium Tour este si dispecer de transport, cu o capacitate de 2.000 - 2.500 de pasageri, avand autocare de peste trei stele. Acestea pot fi inchiriate pentru conferinte, simpozioane sau de catre persoane fizice, cifra de afaceri a acestui departament fiind de aproximativ 250.000 de euro.
"In Romania ne confruntam cu un paradox - cresc costurile de transport, combustibili, piese, salarii, si scad tarifele pe kilometru (...). Ca exemplu, masinile, motorina si piesele costa cat in Germania. Difera doar salariile, care nu reprezinta foarte mult din tariful unitar. In conditiile acestea, in Romania poti inchiria un autocar cu 1 euro/km, iar in Germania tariful incepe de la 2,1 euro/km", a mai spus Penca.