La sfarsitul acestei saptamani vremea va fi ceva mai calda decat normalul termic al acestei perioade. Ceata va continua sa faca probleme soferilor in Muntenia, Oltenia si Dobrogea, in vreme ce in Moldova si Transilvania sunt asteptate precipitat
La sfarsitul acestei saptamani vremea va fi ceva mai calda decat normalul termic al acestei perioade. Ceata va continua sa faca probleme soferilor in Muntenia, Oltenia si Dobrogea, in vreme ce in Moldova si Transilvania sunt asteptate precipitatii slabe. La munte, cerul va fi temporar noros si doar cu totul izolat se vor inregistra precipitatii mixte. Conditiile de ninsoare sunt foarte slabe, chiar si la altitudini mari.
Starea vremii 17 ianuarie 2008 In vestul si nord-vestul Europei, presiunea atmosferica este si va ramane scazuta si in zilele urmatoare. Va fi in scadere si in centru si in nord-est, iar formatiunile noroase, ce urmeaza sa determine precipitatii, sunt bogate in umezeala, de deasupra intinderii de apa a Oceanului Atlantic. Indeosebi in Franta, Arhipelagul Britanic, Tarile de Jos, sudul Suediei si al Norvegiei si in apropierea Muntilor Alpi, ploile vor fi si in continuare insemnate cantitativ. Extinderea acestora catre sudul continentului, unde campul de presiune este ridicat, va fi pasagera si de scurta durata. Acolo, ceata ramane fenomen dominant si persistent in cea mai mare parte a timpului. (meteorolog Romica Jurca) BUCURESTI Azi (joi): Cerul va fi temporar noros si vor fi conditii de ceata. Maine (vineri): Cerul va fi mai mult noros. Se va semnala ceata mai ales dimineata si noaptea, cand vor fi conditii de burnita. Maxima: 3 C, iar minima: -1 C. Poimaine (sambata): Cerul va fi noros si trecator vor fi conditii de burnita. Vantul va sufla slab pana la moderat. Maxima: 2 C, iar minima: -3 C. La munte Azi (joi): Cerul va fi temporar noros si doar izolat in Muntii Banatului si in vestul Meridionalilor vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie. Maine (vineri): Temporar vor cadea precipitatii mixte, mai ales noaptea, local in Occidentali, nordul Orientalilor si vestul Meridionalilor si pe arii restranse in restul zonei montane. Poimaine (sambata): Cerul va fi mai mult noros. Local vor cadea precipitatii mixte, mai ales in jumatatea nordica a Orientalilor si in zona Apusenilor. Drumetii - Pietroasa-Saritoarea Bohodei Durata: 4 h Lungime: 13 km Observatii: Drum usor, practi-cabil tot timpul anului Se pleaca din centrul comunei Pietroasa pe drumul forestier ce urmeaza in amonte Crisul Pietros. In fata unei cariere mari, unde se afla confluenta dintre Aleu si Crisul Pietros, traseul nostru se angajeaza pe malul Aleului. In Poiana Aleului trece pe langa cantonul silvic, trece podul si continua drumul pe malul drept. Imediat mai sus, cand drumul face o curba la dreapta, il parasim, pentru a urma valea Aleului. Trecem peste o culme, coboram usor, si dintr-o data ne apare in fata imensa cascada Saritoarea Bohodei. Inaltimea cascadei este de 80 m. Pe o poteca nemarcata se poate ajunge si in saua Bohodei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.