La fiecare sase ore de mers transportatorii rutieri sunt obligati sa ia pauza jumatate de ora, iar timpul de munca al unui sofer nu va depasi 48 de ore intr-o saptamana, perioada unei zile de activitate fiind limitata la maxim zece ore, daca transpor
La fiecare sase ore de mers transportatorii rutieri sunt obligati sa ia pauza jumatate de ora, iar timpul de munca al unui sofer nu va depasi 48 de ore intr-o saptamana, perioada unei zile de activitate fiind limitata la maxim zece ore, daca transportul este efectuat in timpul noptii, conform unei hotarari aprobate azi de Guvern. Durata maxima a timpului de lucru saptamanal va putea fi prelungita pana la maxim 60 de ore, cu conditia ca, pentru orice perioada de patru luni consecutive, media timpului de lucru saptamanal sa nu depaseasca 48 de ore. In cazul soferilor care lucreaza pentru mai multi angajatori, timpul de lucru este suma orelor lucrate de persoana respectiva pentru toti angajatorii. Daca timpul total de lucru este de sase pana la noua ore si, respectiv, de cel putin 45 de minute daca timpul total de lucru depaseste noua ore. Pauzele pot fi impartite in perioade de minim 15 minute fiecare. Pentru nerespectarea acestor reguli vor fi aplicate amenzi cuprinse intre 1.500 si 4.000 de lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.