Piata muzicala  Casele de discuri pregatesc “marfå noua”
Intr-un sezon aproape “mort” pentru cantareti, casele de discuri isi fac planuri de resuscitare a interesului pentru muzica autohtona. Sa vedem
Piata muzicala Casele de discuri pregatesc “marfå noua”
Intr-un sezon aproape “mort” pentru cantareti, casele de discuri isi fac planuri de resuscitare a interesului pentru muzica autohtona. Sa vedem, deci, ce surprize ne-au pregatit producatorii. MediaPro Music nu doar ca are un program incarcat pentru primele luni ale lui 2008, dar detaliile sunt puse la punct cu o precizie aproape matematica. Ianuarie vine cu un nou album Adela Popescu, cel de-al treilea din cariera. Tot luna aceasta Cornel Ilie (trupa Vank) iese la rampa cu un album caritabil, “Salvati-va ingerii!”, iar iubitorii telenovelelor se vor bucura de compilatia “10 ani de iubire Acasa”. Februarie incepe cu o “bomba”: Horia Brenciu isi lanseaza primul album, pe care l-a numit in concordanta cu varsta pe care o are: “35”. In ciuda faptului ca ne-a obisnuit cu cover-uri, Brenciu iese in fata publicului cu 11 piese originale, compuse de Cristi Cretu, chitaristul trupei HB. Andra vine si ea cu un disc cu 12 piese, la care a colaborat cu Marius Moga, Adrian Padureanu si trupa Chicanos. In fine, MediaPro Music mai scoate compilatia “Anotimpul Slagarelor”, volumul 2, in februarie, si “Cutiuta Muzicala pentru Scolari” in martie. PROIECTE. Casa de discuri Roton stie ce si cum, dar n-a stabilit cand. Deocamdata. Lista lansarilor nu e batuta-n cuie, dar cu siguranta e destul de lunga. In 2008, Roton si-a propus sa scoata pe piata albume cu: Anda Adam, Mihai Traistariu, Florin Chilian, Wassabi, Nico, Connect-R, Fara Zahar, Puya, DJ Tom Boxer feat Anca Parghel, Activ, Alex, Zero, Jojo, Monica Anghel si Viorica si Ionita din Clejani. Intercont Music are in proiect o serie de lansari cu Cenaclul Flacara, Yarabi, Bogdan Dima, N&D precum si multe compilatii, scoase in colaborare cu Electrecord. A&A Records are, pana in luna martie, doua dar bune: Bucium si Danger, care aduc folk-rock si respectiv rock industrial. Cat Music, casa de productie mare si ocupata, nu a batut datele in cuie, dar, in prima parte a anului, are proiecte legate de urmatorii artisti: Parazitii, Analia Selis, Impact, Celia, Andreea Banica, Directia 5, Cristina Rus, Cassa Loco, Lavinia, Andreea Balan, 3rei Sud Est, Studio One si Dream City.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.