Potrivit InternetWorldStats, numarul utilizatorilor de internet din Romania a depasit pragul de sapte milioane persoane la sfarsitul lunii noiembrie, reprezentand o rata de penetrare de 31,4%, piata locala urcand doua locuri, de pe ultima pozitie det
Potrivit InternetWorldStats, numarul utilizatorilor de internet din Romania a depasit pragul de sapte milioane persoane la sfarsitul lunii noiembrie, reprezentand o rata de penetrare de 31,4%, piata locala urcand doua locuri, de pe ultima pozitie detinuta in UE (impreuna cu Bulgaria). Populatia Romaniei este estimata la 22,27 milioane de locuitori. In luna septembrie, potrivit acestei surse, existau in Romania 7 milioane de utilizatori de internet, cu o rata de penetrare de 33%.

La sfarsitul lunii noiembrie devansam Polonia, ultima clasata, cu o rata de 29,6%, si Bulgaria, cu 30%, si ne apropiam de Malta, unde nivelul este de 31,7%. La nivelul intregii uniuni, rata de penetrare a crescut la 55,7%, de la 51,8% la sfarsitul lunii august, respectiv 273,23 milioane de navigatori din totalul celor 490,43 milioane de locuitori.
Olanda avea cel mai ridicat nivel al utilizarii internetului, respectiv 87,8% din totalul populatiei, cu 15,5 puncte procentuale peste nivelul din august. Urmatoarele clasate sunt Suedia, fosta ocupanta a primului loc, cu 77,3%, si Portugalia, cu 73,1%. Pe plan mondial, rata de penetrare a Internetului a atins 19,1%, consemnand o crestere de numai 0,2 puncte procentuale. Totalul utilizatorilor a atins 1,262 miliarde de persoane, din cei 6,6 miliarde de locuitori.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.