Sindicatele din administratie au anuntat declansarea conflictului de interese cu Ministerul Reformei Administrative, Ministerul Muncii si Agentia Functionarilor Publici, pe lista de revendicari fiind majorarea salariilor cu 20% si adoptarea unei legi
Sindicatele din administratie au anuntat declansarea conflictului de interese cu Ministerul Reformei Administrative, Ministerul Muncii si Agentia Functionarilor Publici, pe lista de revendicari fiind majorarea salariilor cu 20% si adoptarea unei legi de salarizare unitara a functionarilor publici. Presedintele executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA), Romel Neagu, a declarat, ieri, pentru NewsIn, ca sindicalistii au trimis, la sfarsitul anului 2007, mai multe adrese Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Şanse si Agentiei Nationale a Functionarilor Publici prin care cereau rezolvarea mai multor probleme semnalate de personalul din administratia publica, adrese la care nu au primit niciun raspuns. In consecinta, FNSA a declansat, la inceputul acestei saptamani, conflictul de interese, asteptand sa fie invitati de MMFES la mediere. Potrivit lui Neagu, principalele dorinte ale functionarilor publici sunt majorarea salariilor proportional cu rata inflatiei pe 2008, ceea ce ar duce la o crestere in termeni reali de 20%, precum si adoptarea proiectului de lege privind salarizarea in administratia publica, pentru a se evita discrepantele intre salarii, care ajung in unele cazuri sa fie de 50 la unu. FNSA mai solicita MIRA un sediu in care federatia sa-si amenajeze centrul de conducere, precum si repartizarea biletelor de odihna pentru salariatii din administratia publica direct prin federatiile reprezentative. Totodata, sindicalistii cer eliminarea incompatibilitatilor din statutul functionarilor publici, pana cand Guvernul va asigura salarii care sa compenseze aceste incompatibilitati, precum si eliminarea imixtiunilor reprezentantilor Guvernului in problemele administratiei publice locale care sunt de competenta primariilor sau a Consiliilor Locale si Judetene.
Romel Neagu a mai spus ca daca in aceasta saptamana institutiile abilitate nu cheama federatia la discutii, sindicalistii se gandesc sa declanseze actiuni de protest, pe care le vor stabili ulterior. Potrivit lui Neagu, in administratia publica lucreaza aproximativ 430.000 de salariati, atat functionari publici si personal contractual, cat si personal cu statut special.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.