Oltchim isi va disputa calificarea in semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin cu unguroaicele de la Gyor si rusoaicele de la Lada Togliatti.

Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Rimnicu Vilcea, va juca in grupa I semifinala a Ligii Campionilor alaturi de ETO Gyor (Ungaria), Lada Togliatti (Rusia) si Nürnberg (Germania). In grupa B vor juca echipele Hypo Viena (Austria), Zvezda Zvenigorod (Rusia), Viborg HK (Danemarca) si Slagelse (Danemarca, detinatoarea trofeului). „Varianta care ne-ar fi convenit cel mai mult era cea cu Hypo, Slagelse si Nürnberg, iar cel mai putin convenabila era cea cu Zvezda, Slagelse si Lada Togliatti. Am cazut la mijloc, dar nu trebuie sa uitam ca sita a cernut si toate meciurile sint importante. In opinia mea, cel mai important meci va fi primul, in deplasare, cu FC Nürnberg, pe care daca il vom cistiga, vom avea mare incredere in noi in continuare. Obiectivul echipei este calificarea in semifinale, unde mi-as dori sa ajungem noi si Gyor", a declarat presedintele vilcencelor, Ioan Gavrilescu.

Lada Togliatti si Nürnberg, formatia antrenata de timisoreanul Herbert Muller, sint cunostinte mai vechi ale Oltchimului. Vilcencele au cistigat in fata rusoaicelor de la Lada in Supercupa Europei, in timp ce pe nemtoaice le-au eliminat, anul trecut, din Cupa Cupelor. Gyor ETO, echipa la care evolueaza si romanca Aurelia Bradeanu, este semifinalista a Ligii Campionilor 2006/2007. In semifinale se vor califica primele doua clasate din fiecare grupa.