In schimb, in tabara democrata nu s-au desfasurat alegeri primare, din pricina unei dispute intre conducerea centrala si filialele locale. Rezultatul: candidatii democrati Barack Obama si John Edwards si-au retras numele de pe buletinele de vot, pe l
In schimb, in tabara democrata nu s-au desfasurat alegeri primare, din pricina unei dispute intre conducerea centrala si filialele locale. Rezultatul: candidatii democrati Barack Obama si John Edwards si-au retras numele de pe buletinele de vot, pe liste ramanand doar Hillary Clinton. Alegerile primare din Michigan s-au dovedit a fi mai importante pentru cursa republicanilor decat pentru cea a democratilor in ceea ce priveste posibila identificare a unui viitor favorit in cursa prezidentialelor din noiembrie, informeaza Rador. Inainte de alegerile primare de ieri, republicanul John McCain avea, in sondajele de opinie, un avantaj aproape automat fata de Mitt Romney. Analistii considera ca o victorie a candidatului republican Mc Cain la primarele din Michigan, dupa aceea de saptamana trecuta din New Hampshire, ii va asigura acestuia, in mod cert, cele mai bune rezultate si la primarele din Carolina de Sud si Florida. Democratii nu au facut eforturi prea mari pentru a-si atrage votul alegatorilor independenti, Hilary Clinton si Barack Obama continuandu-si duelurile verbale pe teme rasiale in Nevada. Atat pentru candidatii republicani cat si pentru cei democrati, drumul spre Casa Alba este lung. Adevarata proba de foc va fi Super Tuesday, pe 5 februarie, cand se va vota in peste 20 de state. Inainte insa, vor avea loc, la 19 ianuarie, alegerile primare din Nevada, la 29 ianuarie in Florida si pe 1 februarie in Maine. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.