Nicu Vlad sustine ca elevul sau Valeriu Calancea a fost sabotat, punindu-i-se ceva in mincare pentru a fi depistat pozitiv.

Depistat pozitiv cu metandienona la Campionatele Mondiale din Thailanda si suspendat pentru doi ani, halterofilul roman Valeriu Calancea sustine ca este „curat". „Sint nevinovat si voi face apel. Au fost ceva vorbe ca as fi fost testat pozitiv la Campionatele Mondiale, dar oficial eu nu am fost anuntat. Nu stiu de unde au aparut vorbele. Eu sint sportiv si sportivul e ca un pion, nu stiu ce sa zic", a afirmat sportivul.

La rindul lui, presedintele FRH crede in nevinovatia lui Calancea si spune ca acesta a fost sabotat. „Eu merg pe varianta ca cineva i-a pus ceva in mincare. Este varianta cea mai plauzibila, alta explicatie nu gasesc. Este exclus ca sportivul sa fi luat aceasta substanta. Daca era vreun incepator, mai intelegeai, dar Calancea, care a avut atitea controale in cariera, nu putea sa greseasca. A fost controlat, la un interval de citeva zile, pina cu o saptamina inainte de Mondiale. Toate au iesit negative. Este ciudat, am vorbit si eu cu specialisti. Nu este posibil, substanta aceasta trebuie luata pe o perioada mai lunga si isi face efectul dupa mai mult timp. Apoi o ai in organism 90 de zile sau cam asa ceva. Nu avea nici un sens ca sportivul sa ia aceasta substanta", a declarat Nicu Vlad. Dupa parerea presedintelui FRH, suspendarea lui Calancea pentru o perioada de doi ani va avea repercusiuni si asupra rezultatelor pe care delegatia Romaniei le va obtine la Olimpiada de la Beijing. Vlad sustine ca va fi imposibil ca halterofilii romani sa cucereasca vreo medalie olimpica.