Banca Comerciala Romana, care a obtinut avizul bancii centrale asupra normelor interne de creditare la inceputul lunii iunie a anului trecut, acorda din 2008 primele credite fara avans pentru investitii imobiliare, potrivit unui comunicat de presa al
Banca Comerciala Romana, care a obtinut avizul bancii centrale asupra normelor interne de creditare la inceputul lunii iunie a anului trecut, acorda din 2008 primele credite fara avans pentru investitii imobiliare, potrivit unui comunicat de presa al institutiei de credit. Astfel, banca ofera imprumuturi cu avans zero si o dobanda cu 0,4 p.p. mai mare decat dobanda standard practicata in mod curent la credite de acest gen. Creditul are ca destinatie achizitionarea de imobile sau terenuri intravilane, se acorda pentru o perioada de maximum 25 de ani si nu poate depasi 300.000 euro. In plus, pentru a putea avea un credit cu avans zero, clientul trebuie sa fie rezident in Romania si sa aiba un istoric de plata bun.
Banca ia in calcul pentru veniturile eligibile ale clientilor si familiei toate sumele dovedite prin documente legale. Pentru calculul capacitatii de rambursare, institutia de credit va accepta pana la 4 coplatitori interni (persoane care locuiesc impreuna cu solicitantul si semneaza contractul de credit in calitate de coplatitori), iar pentru creditele garantate cu garantii reale, se accepta, in plus, maximum patru coplatitori externi (care nu locuiesc impreuna cu solicitantul).
Garantiile constituite in cazul creditelor de investitii imobiliare pot fi ipoteci asupra imobilului care face obiectul creditului si/sau asupra unui alt imobil, dar si ipoteca asupra bunului viitor la constructia viitoarelor locuinte.
In acelasi timp, BCR renunta la acoperirea cu garantii a creditului imobiliar in proportie de 133% si fixeaza un grad de acoperire cu garantii ce poate varia intre zero si 100% pentru creditele de consum si un minim de 100% in cazul imprumuturilor pentru investitii imobiliare. Banca Comerciala Romana, membra a Grupului Erste, este cea mai mare institutie de credit de pe piata bancara romaneasca si gestioneaza active de peste 16,5 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.