Zeci de masini s-au tamponat, ieri dimineata, pe cele doua autostrazi pe care le avem, deocamdata. Accidentele s-au soldat cu doi raniti si pagube materiale importante. In urma acestor evenimente rutiere, a iesit la iveala faptul ca mai multi soferi
Zeci de masini s-au tamponat, ieri dimineata, pe cele doua autostrazi pe care le avem, deocamdata. Accidentele s-au soldat cu doi raniti si pagube materiale importante. In urma acestor evenimente rutiere, a iesit la iveala faptul ca mai multi soferi nu aveau asigurarea obligatorie, motiv pentru care au fost amendati si le-au fost demontate placutele de inmatriculare. Principalii vinovati sunt drumarii, care nu au imprastiat material antiderapant, dar si soferii care nu au adaptat viteza la conditiile de drum si vreme. Un sfert din soferii implicati in accidente sunt incepatori. Politia Rutiera a deschis centre de solutionare a tamponarilor pe Autostrada Soarelui la KM 20 si pe A1 Bucuresti-Pitesti la KM 73.

88 de autovehicule au fost implicate, ieri dimineata, in accidente in lant produse pe Autostrada Bucuresti - Pitesti si pe Autostrada Soarelui din cauza poleiului. Cea mai grava situatie s-a inregistrat pe A1 unde, in jurul orei 6.00, 70 de masini s-au tamponat. Subcomisarul Paul Ulieru, de la Centrul Infotrafic al Politiei Romane, a declarat ca primul accident de pe A1 a avut loc la kilometrul 14 pe sensul Pitesti-Bucurest i si au fost implicate 42 de autovehicule. Din cauza ploii cazute inainte de producerea evenimentului s-a format o pelicula de polei, din cauza careia un TIR a derapat si a blocat sensul de mers spre Capitala. Vehiculele care mergeau in spate s-au ciocnit unele de altele. Evenimentul nu s-a soldat cu victime.

La aceeasi ora, la kilometrul 52, dar pe celalalt sens de mers, a avut loc un alt accident in lant in care au fost implicate 28 de masini. Cauza evenimentului a fost viteza neadaptata la conditiile de mers. Ulieru a declarat ca multi dintre cei implicati in cele doua accidente nu aveau incheiate asigurarile obligatorii de raspundere civila auto. Pe langa pagubele pe care vor trebui sa le plateasca, soferii au fost sanctionati de politisti cu amenzi intre o mie si doua mii de lei si le-au fost retinute certificatele si placutele de inmatriculare.Totodata, au fost infiintate, pe cele doua autostrazi centre de solutionare a tamponarilor. La kilometrul 20, pe A2 si la kilometrul 73, pe A1.

'Soarele>> a inghetat
Nici Autostrada Soarelui nu a fost ocolita de evenimente rutiere. Luni dimineata din cauza conditiilor meteo nefavorabile - ceata si polei - la kilometrul 25 al Autostrazii Soarelui a avut loc o tamponare in lant. Initial s-a pornit de la doua masini.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.