Australian Open debuteaza azi la Melbourne, cu sase romani pe tabloul principal si cu Roger Federer pe cale sa cistige al 13-lea titlu de Grand Slam.



Raluca Olaru, cea mai bine clasata
jucatoare romanca in clasamentu
Australian Open debuteaza azi la Melbourne, cu sase romani pe tabloul principal si cu Roger Federer pe cale sa cistige al 13-lea titlu de Grand Slam.



Raluca Olaru, cea mai bine clasata
jucatoare romanca in clasamentul WTA,
spera sa inceapa anul cu o victorie
Foto: Reuters O noua editie, o noua suprafata de joc, temperaturi de peste 30 de grade Celsius si aceeasi poveste, cu Roger Federer favorit inca o data la cistigarea titlului la Australian Open. O siciitoare durere de stomac i-a perturbat elvetianului pregatirile pentru primul turneu de Grand Slam al anului, dar asta n-ar mai fi acum o piedica prea mare in tentativa de cistigare a celui de-al 13-lea mare titlu, mai ales ca nici Rafael Nadal, principalul sau adversar, nu se simte prea bine, el fiind surclasat saptamina trecuta de Mihail Iujnii, in finala de la Chennai. In ceea ce-i priveste pe cei doi romani acceptati direct pe tabloul principal la Melbourne, Andrei Pavel si Victor Hanescu, teoretic nu au nici macar sansa de a ajunge in turul secund. Victor este cu 54 de locuri mai jos decit Paul-Henri Mathieu in clasamentul ATP, iar Andrei are inclusiv un dezavantaj in intilnirile directe cu Igor Andreev, el fiind invins in doua seturi (2-6, 1-6) in singura confruntare, ce i-a opus in 2005, in primul tur de la Miami. Ambii tenismeni romani au intrat in concurs in aceasta dimineata. Tot azi joaca Raluca Olaru (impotriva lui Nicole Vaidisova) si Edina Gallovits (impotriva lui Stephanie Dubois), cele mai bune jucatoare romane. Acestora doua si Soranei Cirstea, a treia romanca acceptata direct pe tabloul principal, li s-a adaugat Monica Niculescu, trecuta cu succes prin cele trei tururi ale calificarilor. In ultimul meci, ea a invins-o cu 6-1, 7-5 pe rusoaica Ekaterina Bichkova, iar miine, in primul tur, o va avea ca adversara pe Camille Pin, din Franta.

Mondenitatile isi au si ele locul lor in jurul acestui turneu de peste 20 de milioane de dolari, iar pe aleile de la Melbourne Park puteau fi vazuti ieri, tinindu-se de mina, cehii Radek Stepanek si Nicole Vaidisova, precum si cuplul rus Maria Kirilenko/Igor Andreev. Suferinta era prezenta insa la doar citeva zeci de metri mai incolo si era intiparita pe chipul Tatianei Poutchek (nr. 96 WTA). Jucatoarea din Belarus, care azi joaca impotriva lui Amelie Mauresmo, nu si-a revenit inca dupa moartea mamei sale, survenita in luna noiembrie, in urma unui accident de circulatie. Mai mult, sportiva a fost martora a tragediei, aflindu-se in aceeasi masina.

Rezultate live de la Australian Open, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.