Revolutionarii intrati in greva foamei cer autoritatilor sa urgenteze solutionarea dosarelor Revolutiei si ale mineriadelor, aplicarea legii 341/2004 privind acordarea unor drepturi eroilor din '89, precum si deblocarea si finalizarea "in regim de ur
Revolutionarii intrati in greva foamei cer autoritatilor sa urgenteze solutionarea dosarelor Revolutiei si ale mineriadelor, aplicarea legii 341/2004 privind acordarea unor drepturi eroilor din '89, precum si deblocarea si finalizarea "in regim de urgenta" a preschimbarii certificatelor de revolutionar, fara de care nu pot beneficia de privilegiile ce le revin din acest statut.
De asemenea, liderii Blocului National al Revolutionarilor din 1989 (BNR), au aratat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca solicita si adoptarea legii lustratiei si a votului uninominal. Grevistii foamei ii cer procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, publicarea calendarului viitoarelor etape ale cercetarii penale in toate dosarele istorice, stabilirea termenelor maxime pentru fiecare etapa si precizarea sintagmei "maxima celeritate".
Sute de revolutionari au intrat, in urma cu trei saptamani, in greva foamei pentru a-si cere drepturile. Presedintele BNR, George Costin, a aratat ca, ieri, 273 de persoane aflate in greva foamei manifestau la Palatul Copiilor, in timp ce alti 143 de grevisti erau prezenti la Institutul Revolutiei, circa 26 dintre acestia fiind in stare grava din cauza inanitiei. El a aratat ca greva nu va inceta pana cand revendicarile nu vor fi solutionate. In 3 decembrie, reprezentanti ai revolutionarilor au protestat in fata sediului central al PNL, cerand demisia secretarului de stat pentru problemele revolutionarilor Puiu Fesan, pe motiv ca perpetueaza modul de lucru defectuos care permite tergiversarea finalizarii dosarului Revolutiei. Ei au mai solicitat emiterea unei ordonante de urgenta care sa prevada prorogarea termenului de preschimbare a certificatelor de revolutionar pana la data de 31 decembrie 2008.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.