Ieri in jurul orei 10.30, s-a tras ultimul foc de arma in cel de-al patrulea episod al macelului salbaticiunilor din Balc. Aproximativ 160 de mistreti au fost masacrati de miliardarii Europei, invitati la un sangeros dezmat pe domeniul privat de van
Ieri in jurul orei 10.30, s-a tras ultimul foc de arma in cel de-al patrulea episod al macelului salbaticiunilor din Balc. Aproximativ 160 de mistreti au fost masacrati de miliardarii Europei, invitati la un sangeros dezmat pe domeniul privat de vanatoare din Bihor al omului de afaceri Ion Tiriac. Bilantul a fost catalogat drept „slabut”.

Vanatoarea din Balc, pe care Ion Tiriac vrea sa o transforme intr-o traditie a masacrului de mistreti din propriul tarc, a fost la cea de a patra editie a sa mai „slabuta” decat primele. Din toate punctele de vedere. In primul rand, doar 25 de invitati ar fi dat iama in Bihor la rapus de salbaticiuni, mai putini decat in anii trecuti. Printre acestia, nume grele dintre afaceristii si politicienii Europei: Klaus Mangold - presedintele Daimler Chrysler, mostenitorul imperiului Porsche - Wolgang Porsche, un membru al familiei princiare din Monaco si doi bancheri din Elvetia. Numele celorlalte personalitati au fost secretizate, de la organizatori pana la cei din urma gonaci. Dintre personalitatile locale prezente la vanatoarea din Almasu Mare s-au n umarat printul Dimitrie Sturdza si Elan Schwartzenberg, sotul Mihaelei Radulescu. Nu au catadicsit sa vina fostii premieri ai Romaniei Petre Roman si Adrian Nastase, ultimul, autorul unui adevarat carnagiu in 2005 - 24 de mistreti ucisi.

Al doilea motiv pentru care Tiriac ar putea considera vanatoarea din 11 si 12 ianuarie un fiasco tine de numarul exemplarelor ucise. Au picat in bataia pustii „doar” 160 de mistreti, mult sub asteptarile lui Tiriac si a invitatilor sai, cele doua partide de vanatoare adunand cea mai slaba recolta de pana acum (in 2005 - 185 de trofee, in 2006 - 201 iar in 2007 peste 180 de mistreti rapusi).

Macel de doua zile


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.